Internaţional
Cele mai importante știri internaționale, breaking news, știri externe de ultimă oră, Europa, SUA, Rusia, NATO, UE, pe surse, analize și comentarii

Fostul ministru al Apărării din Grecia s-a vaccinat cu Sputnik V

© REUTERS / DADO RUVICVaccinul Sputnik V
Vaccinul Sputnik V  - Sputnik Moldova-România, 1920, 24.04.2021
Fostul ministrul al Apărării Național al Greciei a anunțat că s-a vaccinat în Serbia împotriva COVID-19 cu Sputnik V.

BUCUREȘTI, 24 apr – Sputnik. Fostul ministru al Apărării Naționale al Greciei, Panos Kammenos, s-a deplasat în Serbia pentru a se vaccina împotriva COVID-19 cu preparatul rusesc Sputnik V.

“Le mulțumesc fraților sârbi pentru că mi-au oferit, împreună cu alte sute de mii de străini, oportunitatea de a-mi reda libertatea. Aici viața a revenit la normal, totul e deschis, toți sunt vaccinați... iar peste 10 zile vor produce Sputnik, în timp ce presa noastră îi sperie pe oameni”, a scris fostul ministru.

​De asemenea, Kammenos a publicat o poză cu momentul administrării vaccinului.

Liderul partidului de centru-dreapta “Grecii Independenți”, Kammenos, a ocupat funcția de ministru al Apărării Național într-un guvern de coaliție cu SYRIZA, din ianuarie 2015, până în inuarie 2019. Acesta a părăsit guvernul împreună cu partidul său în semn de protest față de încheierea Acordului de la Prespa, cu privire la denumirea constituțională a fostei republici iugoslave Macedonia.

Documentul soluționa o dispută mai veche cu privire la numele fostei republici iugoslave și deschidea calea Skopje spre NATO și UE, fapt care a provocat o critică atât în Grecia, cât și în Macedonia.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала