Rusia
Despre Rusia, declarațiile lui Vladimir Putin, Serghei Lavrov, relațiile Rusiei cu alte state, cu SUA, UE, NATO, România, Moldova, armament, conflicte, relații bilaterale, economice, livrări de gaz

Reacția ambasadei Rusiei la București la expulzarea unui diplomat rus

© Sputnik / Mihai CarausAmbasada federației ruse în București
Ambasada federației ruse în București - Sputnik Moldova-România, 1920, 26.04.2021
Ambasada Rusiei la București a reacționat la decizia autorităților române de a expulza adjunctul atașatului militar al misiunii diplomatice ruse la București.

BUCUREȘTI, 26 apr – Sputnik. Decizia României de a expulza un diplomat rus reprezintă un gest inamical, partea rusă își rezervă dreptul la măsuri de răspuns, a declarat agenției RIA Novosti reprezentanții ambasadei ruse la București.

Drapelele Rusiei și României - Sputnik Moldova-România, 1920, 26.04.2021
Rusia
Aberații și provocări după EXPULZAREA unui diplomat RUS din România

“Astăzi, la sediul MAE al României a fost invitat ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Federației Ruse, Valeri Ivanovici Kuzmin, unde i-a fost înmânată o notă. În aceasta se anunța că în conformitate cu prevederile convenției de la Viena cu privire la relațiile diplomatice, adjunctul atașatului militar, Aleksei Grișaev, este declarat persona non-grata. Calificăm această decizie a autorităților române drept un act inamical, care nu contribuie la însănătoșirea relațiilor bilaterale dintre cele două țări”, a declarat ambasada.

“Presupunem că în baza principiilor de reciprocitate în relațiile diplomatice ale convenției de la Viena, partea rusă va recurge la măsuri de răspuns”, a adăugat reprezentantul misiunii diplomatice ruse.

Mai devreme, purtătorul de cuvânt al MAE al Rusiei, Maria Zaharova, a declarat că ambasadorul României la Moscova, Cristian Istrate, este bine informat cu privire la procedura măsurilor de răspuns la expulzarea angajaților misiunii diplomatice.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала