Internaţional
Cele mai importante știri internaționale, breaking news, știri externe de ultimă oră, Europa, SUA, Rusia, NATO, UE, pe surse, analize și comentarii

Putin, lecție de seriozitate în relațiile internaționale

© Sputnik / Михаил Климентьев / Trecere la banca de fotografiiРабочая встреча президента РФ В. Путина с президентом Сирии Б. Асадом
Рабочая встреча президента РФ В. Путина с президентом Сирии Б. Асадом - Sputnik Moldova-România, 1920, 28.05.2021
Opțiunea categorică a sirienilor a fost salutată de președintele Rusiei, Vladimir Putin, cel care dă încă o dovadă de seriozitate și consecvență

BUCUREȘTI, 28 mai – Sputnik. Când spui Putin și Rusia condusă de el te gândești automat la seriozitate – nu la vorbe goale și jocuri ascunse, așa cum se întâmplă în cazul multor ”democrații” occidentale.

Rusia lui Putin a demonstrat că este alături de parteneri nu numai în afaceri de succes, dar și când le-a fost greu. Un exemplu strălucit în acest sens este Siria, unde intervenția Rusiei a fost salutară.

Президент РФ В. Путин провел заседание Совбеза РФ - Sputnik Moldova-România, 1920, 26.05.2021
Rusia
Putin se pronunță împotriva vaccinării obligatorii

Siria, fosta putere a Orientului Mijlociu, a fost devastată de războiul civil iscat și susținut de forțe externe și de SUA, iar fără intervenția Rusiei, făcută cu mari sacrificii, războiul și dezastrul ar fi continuat – spre nenorocirea a zeci de milioane de locuitori ai zonei.

Acum, poporul sirian a avut posibilitatea de a-și alege viitorul, prin desemnarea președintelui, prin alegeri libere. Sirienii au ales într-o majoritate zdrobitoare pacea, reconstrucția – și, vorba președintelui reales Bashar al-Assad, bunăstarea prin muncă.

Evident, opțiunea sirienilor nu a convenit imperialismului occidental, care contestă penibil alegerile! Ce să contești – că aproape 80% din populația încercată a Siriei ai fost la vot și a votat, aproape 100% au votat pentru Bashar al-Assad?

În schimb, Vladimir Putin a dat încă o lecție de seriozitate și consecvență. Președintele rus i-a trimis o telegramă de felicitare lui Bashar Assad cu ocazia victoriei în alegerile prezidențiale și a reafirmat sprijinul pentru reconstrucția Siriei. 

”Rezultatele votului au confirmat în totalitate înalta voastră autoritate politică, încrederea concetățenilor în cursul sub conducerea voastră pentru a stabiliza situația din Siria cât mai curând posibil și a consolida instituțiile statului”, a scris Vladimir Putin.

De asemenea, Vladimir Putin a accentuat că partea rusă intenționează să continue să ofere sprijin cuprinzător partenerilor sirieni în lupta împotriva forțelor terorismului și extremismului, precum și să promoveze procesul de stabilizare politică și restaurare post-conflict a țării, precizează Ministerul Afacerilor Externe al Federației Ruse.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала