Internaţional
Cele mai importante știri internaționale, breaking news, știri externe de ultimă oră, Europa, SUA, Rusia, NATO, UE, pe surse, analize și comentarii

Armata SUA, gafă ridicolă – s-a făcut de râs în Bulgaria! Înregistrarea VIDEO e virală!

© AFP 2021 / NIKOLAY DOYCHINOVSoldați din armate SUA la exerciții militare în Bulgaria
Soldați din armate SUA la exerciții militare în Bulgaria - Sputnik Moldova-România, 1920, 03.06.2021
După ce au intrat în porumbiștea din România, trupele americane au repetat gafa în Bulgaria, intrând peste o fabrică în care erau muncitori – secvențe antologice! Președintele Bulgariei a reacționat!
BUCUREȘTI, 3 iun – Sputnik. În timpul unui exercițiu, militari americani super echipați și înarmați au comis o greșeală de orientare intrând într-o fabrică de ulei de măsline din Bulgaria și speriind lucrătorii.
Militarii americani au confundat clădirea fabricii cu un obiectiv de pe terenul de antrenament, un buncăr. 
Militarii brigăzii 173 au avut un exercițiu cu misiunea securizării zonei Cesnegjirovo din apropierea unei baze aeriene bulgare.
”În cadrul exercițiului, misiunile au presupus și eliberarea buncărelor de pe teren”, se arată într-un comunicat al Biroului armatei americane din Europa și Africa, în care conducerea  militară și-a cerut scuze pentru greșeala comisă.
În comunicat de arată că ”nu au fost trase focuri de armă în timpul exercițiului” și, culmea ridicolului, că ”armata americană ia în serios antrenamentele și prioritizează siguranța soldaților noștri, a aliaților noștri și a civililor”.
”Ne cerem scuze cu multă sinceritate (!!!) de la angajații și proprietarii afacerii”, scriu cu umor involuntar cei din armata SUA, continuând – ”Mereu învățăm din astfel de exerciții și vom cerceta cauzele care au generat greșeala”.
Dar, aspectul ridicol al situației nu l-a făcut dă râdă pe președintele bulgar Rumen Radev, care a condamnat incidentul și a cerut o investigație.
”Este inadmisibil ca viețile cetățenilor bulgari să fie deranjate și puse la risc de formațiile militare ale Bulgariei sau ale unei armate prietene”, spune președintele Radev, subliniind că ”exercițiile efectuate pe teritoriul Bulgariei ar trebui să contribuie la consolidarea securității și a încrederii, nu la cultivarea tensiunilor”.
Iată și înregistrarea video devenită virală.
Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала