Societate
Știri de ultimă oră din societate, cazuri sociale, probleme, asistență socială, viața de zi cu zi, evenimente publice, culturale, viața de la țară, din cartier, prognoza meteo

Evaluarea Națională 2021: Perioada înscrierilor și calendarul probelor

© Sputnik / Евгений Епанчинцев / Trecere la banca de fotografiiЭкзамен
Экзамен - Sputnik Moldova-România, 1920, 07.06.2021
Elevii de clasa a opta se pot înscrie, începând de astăzi, 7 iunie 2021 și până pe 11 iunie pentru a susține Evaluarea Națională, în conformitate cu calendarul aprobat de Ministerul Educației.
BUCUREȘTI, 7 iun – Sputnik. Școlarii care termină cursurile gimnaziale se pot înscrie, începând de astăzi, 7 iunie 2021, la Evaluarea Națională. Ei pot face acest lucru până vineri, 11 iunie 2021, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației.
  • Proba scrisă la Limba şi literatura română se va desfăşura pe 22 iunie, iar proba la Matematică - pe 24 iunie.
  • Elevii din rândul minorităţilor naţionale vor susţine proba scrisă la Limba şi literatura maternă pe 25 iunie.
  • Rezultatele vor fi afişate pe 29 iunie iar contestaţiile vor fi depuse pe 30 iunie.
De asemenea, rezultatele finale, după contestaţii, vor fi afişate pe 4 iulie, se arată în calendarul de desfășurare a evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a în anul școlar 2020-2021.
Examen, studenți la medicină - Sputnik Moldova-România, 1920, 08.02.2021
Societate
Calendar Evaluare Națională: când au loc probele
Secretarul de stat în Ministerul Educației, Maria Manea, președintele Comisiei Naționale pentru organizarea examenului de Evaluare Națională spune că înscrierea candidaților pentru Evaluarea Națională se face astfel: pentru candidații din seria curentă, secretarii unităților de învățământ, în conformitate cu evidențele școlii, introduc datele personale ale elevilor în platforma dedicată Evaluării Naționale. ”Așadar, nu se completează nicio cerere pentru candidații seriei curente. Fac un apel la conducerile unităților de învățământ și inspectoratele școlare județene să informeze corect elevii și familiile acestora cu privire la înscriere, aspect distinct față de admiterea la liceu”, atrage atenția Manea, potrivit edupedu.ro.
Pentru candidații din anii precedenți înscrierea se face de către secretariatul unității de învățământ pe care candidații au absolvit-o, pe baza actelor prezentate de aceștia.
 
Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала