Rusia
Despre Rusia, declarațiile lui Vladimir Putin, Serghei Lavrov, relațiile Rusiei cu alte state, cu SUA, UE, NATO, România, Moldova, armament, conflicte, relații bilaterale, economice, livrări de gaz

Kim Jong Un l-a felicitat pe Putin cu prilejul Zilei Rusiei

© Sputnik / Алексей Никольский / Trecere la banca de fotografiiПрезидент РФ В. Путин встретился с лидером КНДР Ким Чен Ыном
Президент РФ В. Путин встретился с лидером КНДР Ким Чен Ыном - Sputnik Moldova-România, 1920, 12.06.2021
Liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un, i-a trimis o telegramă de felicitare președintelui rus Vladimir Putin cu prilejul Zilei Rusiei, exprimându-și convingera că relațiile ruso-coreene de prietenie și cooperare se vor extinde și întări în mod continuu în toate domeniile.
BUCUREȘTI, 12 iun - Sputnik. Liderul RPDC, Kim Jong Un, i-a trimis o telegramă de felicitare președintelui rus Vladimir Putin cu ocazia Zilei Rusiei, relatează Agenția Centrală de Telegraf Nord-Coreeană (TsTAK).
Ambasada federației ruse în București - Sputnik Moldova-România, 1920, 11.06.2021
Rusia
FOTO: Recepție la Ambasada Rusiei cu ocazia sărbătorii naționale Ziua Rusiei
În telegramă, Kim Jong-un, în numele guvernului și al oamenilor din RPDC, a felicitat cu căldură președintele, guvernul și oamenii din „Rusia prietenoasă”, i-a urat lui Putin „sănătate și mult succes”,  bunăstare poporului rus și prosperitate.
"Sunt convins că relațiile ruso-coreene de prietenie și cooperare, care au intrat într-o nouă fază de dezvoltare după prima noastră întâlnire de la Vladivostok, se vor extinde și întări în mod continuu în toate domeniile", a spus liderul nord-coreean.
El a menționat că ambele țări depun eforturi ca să păstreze și să dezvolte în continuare relații de prietenie, care au o istorie și o tradiție îndelungată, în conformitate cu noua epocă.
Primul summit al lui Kim Jong Unși Putin a avut loc la Vladivostok în aprilie 2019. Apoi, liderii celor doua țări au discutat despre relațiile bilaterale, perspectivele dezvoltării cooperării, precum și despre situația din Peninsula Coreeană.
Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала