Politică
Ultimele știri din politică, cele mai importante evenimente de la Președinție, Guvern și Parlament, partide politice, declarații ale politicienilor, știri pe surse, comentarii și analize

NUCLEARA: Cîțu a confirmat, a stat după GRATII, în arest, în SUA!

© Inquam Photos / GEORGE CALINFlorin Cîțu
Florin Cîțu - Sputnik Moldova-România, 1920, 11.08.2021
Florin Cîțu a fost arestat în SUA, a făcut două zile de arest – premierul a recunoscut acum puțin timp informația
BUCUREȘTI, 11 aug – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Acum puțin timp, Florin Cîțu a confirmat informația apărută azi în presa română (Flux24) că a fost arestat în SUA acum 20 de ani.
Florin Cîțu - Sputnik Moldova-România, 1920, 11.08.2021
Politică
Hotărâre șoc privind Strategia militară a României – ne pregătește Cîțu de RĂZBOI?
Sursa citată publică un document care arată că în martie 2000 actualul premier Florin Vasile Cîțu ”ar fi fost încarcerat 2 zile în SUA”.
”Pentru condus sub influența alcoolului sau drogurilor/legislația americană nu face diferență între ele”, spune Flux 24, care precizează că actualul premier ”a primit și o amendă de 1000 de dolari americani. Decizia este a unui judecător american și Cîțu și-a recunoscut fapta”.
Întrebat de presă acum puțin timp, Cîțu a recunoscut – dar a încercat să spună că a fost doar puțin sub influența alcoolului.
Ori, din documente reiese altceva: termenul folosit indică o stare gravă a celui oprit și sancționat.
Jurnalista de investigații Iosefina Pascal reacționează dur: ”Pușcăriașul Cîțu minte în conferința de presă spunând că a fost arestat pentru "DUI, adică un misdemeanor"”.
”Fals, a fost arestat pentru OWI, adică SERIOUS MISDEMEANOUR, după cum scrie pe document”, scrie Iosefina Pascal, subliniind ”Cu alte cuvinte nu a fost arestat pentru că era un pic peste limita legală de alcool, ci că era în comă alcoolică și asta reprezintă o faptă gravă în SUA”.
Iosefina Pascal este radicală: ”DEMISIA, Pușcăriașule!”.
Update
Premierul a plecat în grabă de la conferința de presă după ce presa a insistat cu întrebările. Cîțu a susținut că a trebuit să-și vândă mașina pentru a plăti amenda.
© Screenshot / Flux24Documentul emis de Justiția SUA privind acuzațiile și pedeapsa lui Cîțu
 Documentul emis de Justiția SUA privind acuzațiile și pedeapsa lui Cîțu - Sputnik Moldova-România, 1920, 11.08.2021
Documentul emis de Justiția SUA privind acuzațiile și pedeapsa lui Cîțu
Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала