Internaţional
Cele mai importante știri internaționale, breaking news, știri externe de ultimă oră, Europa, SUA, Rusia, NATO, UE, pe surse, analize și comentarii

Trump revine, îl tace praf pe Biden după căderea Afganistanului – avertisment pentru SUA

© AP Photo / John RaouxDonald Trump
Donald Trump - Sputnik Moldova-România, 1920, 15.08.2021
Fostul președinte Donald Trump îl tace praf pe Joe Biden cu argumente – a demonstrat ”slăbiciune, incompetență și incoerență strategică”
BUCUREȘTI, 15 august – Sputnik. Agențiile de presă internaționale transmit vestea momentului – talibanii preiau puterea în Afganistan, au intrat deja în Kabul – și azi va avea loc tranziția de putere.
O tranziție pașnică, pentru că președintele în funcție va preda puterea talibanilor.
Preluarea puterii va fi marcată într-un mod specific talibanilor – vor da foc ambasadei SUA de la Kabul, transmit mass media.
Preluarea puterii atât de rapid face de rușine asigurările date Casa Albă – prilej pentru Donald Trump să îl desființeze pe actualul președinte SUA.
”Joe Biden greșește de fiecare dată în ceea ce privește politica externă și multe alte probleme”, scrie Trump, subliniind că ”Toată lumea știa că nu poate face față presiunii - chiar și secretarul apărării lui Obama, Robert Gates, a spus la fel”.
Pe contul său de Telegram, Donald Trump pe Biden îl acuză că a anulat acordul făcut de el cu talibanii, parte a unui plan coerent al fostei administrații și s-a retras haotic.
”A fugit din Afganistan în loc să urmeze planul pe care i l-a lăsat administrația noastră - un plan care ne-a protejat poporul și proprietățile și s-a asigurat că talibanii nu vor visa niciodată să ia ambasada noastră sau să ofere o bază pentru noi atacuri împotriva Americii”, scrie Trump, subliniind că retragerea trebuia ghidată de evoluția faptelor din teren.
Donald Trump arată că, după ce victoria contra ISIS, ”am stabilit un factor de descurajare credibil”.
”Acest factor de descurajare a dispărut acum - talibanii nu mai au frică sau respect pentru America sau puterea Americii”, transmite Trump.
Iar în privința ocupării ambasadei SUA, Trump răsucește cuțitul în rana orgoliului american: ”Ce rușine va fi când talibanii își vor ridica steagul peste Ambasada Americii la Kabul”.
”Acesta este un eșec complet rezultat din slăbiciune, incompetență și incoerență strategică totală”, încheie Donald Trump acest mesaj prin care îl desființează pe Joe Biden.
Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала