Economie
Știri de ultimă oră din economia României, Moldovei, europeană și internațională, relații economice dintre SUA, UE, Rusia, comerț extern, relații și schimburi economice, bani și valută, monede străine, EURO, Dolar, bani

Merkel: Germania susține Nord Stream 2, însă avem nevoie de garanții

© AFP 2021 / TOBIAS SCHWARZАнгела Меркель
Ангела Меркель - Sputnik Moldova-România, 1920, 11.09.2021
Angela Merkel a declarat la Varșovia că Germania susține proiectul Nord Stream 2, însă e nevoie de mai multe garanții.
BUCUREȘTI, 11 sept – Sputnik. Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a declarat că Germania susține Nord Stream 2, însă „sunt necesare garanții”, în conformitate cu legislația europeană și de o prelungire a acordului de tranzit a gazului cu Ucraina după 2024.
“Am spus (le negocierile din Varșovia n.r.) că susține Nord Stream 2, însă avem nevoie de garanții… Acordul ruso-german (cu privire la Nord Stream 2 n.r.) reprezintă o astfel de garanție, pachetul energetic european pe piața internă (UE) reprezintă o astfel de garanție, necesitatea certificării în calitate de operator independent (a companiei Nord Stream 2 AG) reprezintă o garanție”, a declarat Merkel în cadrul unui briefing susținut la Varșovia, fiind întrebată de jurnaliștii polonezi cum poate fi prevenită utilizarea Nord Stream 2 în calitate de “armă hibrid”.
“Înțeleg îngrijorarea Ucrainei, am vorbit cu președintele Zelenski pe acest subiect. În acest scop (negocierile pentru prelungirea acordului între Rusia și Ucraina după 2024 n.r.) am numit un reprezentant special pentru participarea la aceste discuții. Strict vorbind, aceste negocieri ar trebui purtate nu de Germania cu Rusia, ci de Comisia Europeană. E vorba nu doar despre întreprinderile germane, dar și cele franceze, italiene”, a menționat cancelarul, indicând că anume din acest motiv Comisia Europeană trebuie să participle la certificarea Nord Stream 2 AG în calitate de operator independent.
Строительство газопровода Северный поток-2 в Германии - Sputnik Moldova-România, 1920, 10.09.2021
Rusia
Milioane de europeni vor primi curând gaz rusesc prin Nord Stream 2 - Zaharova
“Chiar și în perioada războiului rece au existat relații în sfera energetică cu Rusia. Însă, din punctul meu de vedere, e nevoie un angajament pentru tranzitul gazului prin Ucraina”, a adăugat Merkel.
Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала