Internaţional
Cele mai importante știri internaționale, breaking news, știri externe de ultimă oră, Europa, SUA, Rusia, NATO, UE, pe surse, analize și comentarii

Președintele Cehiei, Milos Zeman, a fost internat în spital

© AP Photo / Petr David JosekCzech Republic's President Milos Zeman
Czech Republic's President Milos Zeman - Sputnik Moldova-România, 1920, 14.09.2021
Președintele Republicii Cehe a fost internat în spital, dar nu au fost furnizate informații despre starea sa de sănătate, știut fiind doar că el a fost un fumător și un băutor înrăit
BRUXELLES, 13 sept – Sputnik. Președintele ceh Milos Zeman a fost internat astăzi la Spitalul Universitar Militar Central din Praga la scurt timp după ora 11:00 (9:00 GMT), arată RT.
O purtătoare de cuvânt a spitalului a confirmat spitalizarea președintelui, dar nu a furnizat informații suplimentare. „Nu știu cât timp, de ce sau cum. Legea nu-mi dă dreptul să furnizez aceste informații ”, a declarat ea pentru mass-media locală.
Города мира. Прага - Sputnik Moldova-România, 1920, 10.07.2021
Societate
Noi măsuri de intrare în Cehia: ce trebuie să știți
Este cunoscut că are diverse afecțiuni de sănătate, inclusiv diabet, și a fost de asemenea un fumător și un băutor înrăit.
Purtătorul de cuvânt al președintelui nu a răspuns la apelurile de informare din partea presei. Cu toate acestea, consilierul prezidențial Martin Nejedlý a declarat presei cehe că a fost un control obișnuit, adăugând că Zeman are probleme de sănătate care trebuie evaluate.
Zeman a fost într-un spital militar de mai multe ori în ultimii ani. El a fost vaccinat împotriva Covid-19 cu prima doză de Pfizer-BioNTech în ianuarie și a primit a doua doză la jumătatea lunii februarie. De asemenea, a primit un examen medical preventiv cuprinzător după inoculare.
Anul trecut președintele a fost operat după ce a căzut și și-a rupt brațul. Alte probleme de sănătate l-au trimis în spital timp de patru zile în 2019. De la jumătatea lunii aprilie, Zeman a fost obligat să stea într-un scaun cu rotile. Are probleme pe termen lung cu mobilitatea și este tratat pentru neuropatie. De asemenea, a fost diagnosticat cu diabet.
Zeman, un fumător și băutor înrăit, și-a redus viciile doar după ce a fost diagnosticat cu diabet. În 2013, într-o vizită la o fabrică de țigări, el a spus chiar că este mai sigur pentru oameni să înceapă să fumeze mai târziu în viață.
Fostul președinte Václav Klaus, care a îndeplinit această funcție între 2003-2013, se află și el în prezent în același spital militar, fiind internat în acest weekend.
Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала