Rusia
Despre Rusia, declarațiile lui Vladimir Putin, Serghei Lavrov, relațiile Rusiei cu alte state, cu SUA, UE, NATO, România, Moldova, armament, conflicte, relații bilaterale, economice, livrări de gaz

Putin acceptă invitația liderului chinez de a participa la Jocurile Olimpice Beijing 2022

© Sputnik / Aleksander Vilf / Trecere la banca de fotografiiПредседатель КНР Си Цзиньпин и президент России Владимир Путин в официальной церемонии передачи правительством Китая двух больших панд Московскому зоопарку
Председатель КНР Си Цзиньпин и президент России Владимир Путин в официальной церемонии передачи правительством Китая двух больших панд Московскому зоопарку - Sputnik Moldova-România, 1920, 16.09.2021
Președintele rus Vladimir Putin a acceptat o invitație din partea liderului chinez Xi Jinping de a participa la Jocurile Olimpice de iarnă de anul viitor de la Beijing
BRUXELLES, 16 sept – Sputnik. Putin a fost invitat de Xi la Jocurile de iarnă de la Beijing 2022 în condițiile în care ar fi interzis să participe la eveniment dacă nu ar fi invitat de Xi, arată RT.
Dmitri Peskov - Sputnik Moldova-România, 1920, 13.09.2021
Rusia
Peskov, despre prioritățile din politica lui Putin
Ministrul rus de externe Sergey Lavrov a dezvăluit informația astăzi, după o întâlnire cu omologul său chinez Wang Yi în capitala Tadjikistanului, Dușhanbe.
„Președintele Vladimir Putin a acceptat cu bucurie invitația lui Xi Jinping de a participa la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing din februarie 2022”, a spus Lavrov.
„Și, bineînțeles, sperăm că un summit poate fi organizat personal [între Putin și Xi] și că sportivii chinezi și ruși își vor dovedi din nou cele mai înalte calități atletice și personale”, a adăugat Lavrov, în timp ce elogia relația caldă dintre doi vecini.
Jocurile de iarnă vor avea loc la Beijing în perioada 4-22 februarie. La fel ca la recentele Jocuri Olimpice de vară de la Tokyo, sportivii ruși vor fi nevoiți să concureze sub statut neutru din cauza interdicției din partea Agenției Mondiale Antidoping (WADA) pentru presupusa manipulare a datelor la un laborator din Moscova.
Hotărârea inițială WADA din decembrie 2019 a propus interzicerea Rusiei timp de patru ani de competiții internaționale majore, dar peroada a fost redusă la doi ani la apelul Curții de Arbitraj pentru Sport (CAS) din decembrie anul trecut.
Sancțiunile includ interzicerea oficialităților guvernului rus și a reprezentanților să participe la evenimente precum olimpiada și campionatele mondiale.
Cu toate acestea, o condiție este că ordinul „nu se aplică unui reprezentant guvernamental care este invitat la un eveniment specificat de șeful statului sau de prim-ministru (sau echivalent) al țării gazdă a acelui eveniment specificat”.
Acum, că Xi l-a invitat personal pe Putin, acest lucru i-ar permite președintelui rus să participe la Beijing.
Criticii au susținut că sancțiunile împotriva Rusiei pentru presupuse infracțiuni de dopaj nu au mers suficient de departe.
Unii, cum ar fi șeful antidoping american Travis Tygart, au cerut interzicerea tuturor concurenților ruși - chiar și cu un statut neutră - în timp ce alții au deplâns prezența culorilor albastru, roșu și alb ale tricolorului rus pe uniformele sportivilor ruși la Tokyo, chiar dacă imnul național și orice pomenire a cuvântului „Rusia” au fost interzise.
În schimb, oficialii ruși au afirmat că multe dintre revendicările împotriva lor sunt motivate politic și că nu li s-a oferit o audiere echitabilă.
Concurând sub stindardul Comitetului Olimpic Rus (ROC), sportivii ruși din Tokyo au ridicat în total 71 de medalii - inclusiv 20 de aur - ceea ce i-a promovat pe locul cinci în clasamentul general.
Putin a găzduit recent medaliații olimpici și paralimpici ai Rusiei în ceremonii speciale la Kremlin, lăudându-le realizările în fața dificultăților, inclusiv a „deciziile politizate” .
La rândul său, numeroși participanți la evenimentul de la Kremlin l-au lăudat pe Putin pentru sprijinul său continuu pentru sportul din țară.
Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала