Internaţional
Cele mai importante știri internaționale, breaking news, știri externe de ultimă oră, Europa, SUA, Rusia, NATO, UE, pe surse, analize și comentarii

FMI și Banca Mondială solicită trimiterea mai multor vaccinuri în țările sărace

© Sputnik / AFK Sistema / Trecere la banca de fotografiiDoses de vaccin
Doses de vaccin  - Sputnik Moldova-România, 1920, 17.09.2021
Urmăriți-ne pe
Directorul general al Fondului Monetar Internațional (FMI) și liderii altor organizații au cerut joi țărilor cu rate ridicate de vaccinare COVID-19 să trimită doze de vaccin în țările cu venituri mici și medii.
BUCUREȘTI, 17 sep - Sputnik. Kristalina Georgieva și directorii Băncii Mondiale, ai Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) și ai Organizației Mondiale a Comerțului și-au exprimat îngrijorarea că nu ar fi posibilă vaccinarea a cel puțin 40% din populația tuturor țărilor până la sfârșitul anului 2021 fără acțiuni urgente
Tedros Adhanom Ghebreyesus - Sputnik Moldova-România, 1920, 09.09.2021
Coronavirus
Șeful OMS solicită pauză la vaccinarea repetată antiCOVID la nivel mondial până în 2022
Disparitățile mari dintre ratele de vaccinare din economiile avansate și cele din țările în curs de dezvoltare vor fi una dintre principalele întrebări ridicate la summit-ul virtual organizat de Statele Unite în marja Adunării Generale a Națiunilor Unite din 22 septembrie.
Liderii organizațiilor au declarat că țările cu rate ridicate de imunizare - care au pre-achiziționat colectiv mai mult de 2 miliarde de doze mai multe decât este necesar - ar trebui să își schimbe urgent programele de livrare pe termen scurt cu programe de distribuție globale.
Aceștia au îndemnat țările cu venituri ridicate să își onoreze angajamentele privind donarea de doze și să elibereze producătorii de vaccinuri de contractele lor, astfel încât aceste doze să poată fi livrate celor care au nevoie.
Grupul a cerut, de asemenea, producătorilor de vaccinuri să acorde prioritate îndeplinirii contractelor lor cu programele Covax și Avat și să îmbunătățească transparența prin partajarea detaliilor programelor de livrare pentru toate expedierile de vaccinuri.
Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала