Internaţional
Cele mai importante știri internaționale, breaking news, știri externe de ultimă oră, Europa, SUA, Rusia, NATO, UE, pe surse, analize și comentarii

Alegătorii elvețieni aprobă căsătoria între persoane de același sex - referendum

Cuplu LGBT - Sputnik Moldova-România, 1920, 26.09.2021
Urmăriți-ne pe
Elveția urmează să legalizeze căsătoria între persoane de același sex într-un referendum național, indică rezultatele proiectate ale scrutinului de astăzi
BRUXELLES, 26 sept – Sputnik. Referendumul de astăzi ar da drepturi suplimentare cuplurilor gay, care în prezent se confruntă cu anumite restricții legale, arată RT.
Proiecțiile inițiale publicate astăzi de institutul de cercetare Gfs Berna au indicat că inițiativa a fost acceptată de două treimi dintre alegători. Sondajele de opinie efectuate înainte de referendum au indicat niveluri de sprijin similare. Numărătoarea finală a votului este așteptată în această după-amiază.
Klement Hunor - Sputnik Moldova-România, 1920, 28.07.2021
Educație
Sprijin masiv din România pentru referendumul lui Orban de protejare a copiilor de LGBT
Înainte de vot, cuplurile de același sex aveau opțiunea unui parteneriat civil în conformitate cu o lege din 2007, dar unele dintre drepturile lor erau limitate, în comparație cu cuplurile căsătorite. De exemplu, nu puteau primi custodia comună a copiilor adoptați și nu puteau adopta copii cu care nu sunt legați de sânge.
Odată ce căsătoria între persoane de același sex va fi legalizată, cuplurile lesbiene din Elveția vor avea dreptul să folosească spermatozoizii de la donatori și alte forme de concepție asistată medical, la fel ca și cuplurile heterosexuale.
Legalizarea va face, de asemenea, lucrurile mai ușoare pentru cuplurile de același sex cu cetățenie mixtă, care vor să naturalizeze un soț străin.
Inițiativa „căsătoria pentru toți” a fost condusă de guvernul elvețian, care a susținut-o ca pe o chestiune a drepturilor egale.
Drapeau LGBT - Sputnik Moldova-România, 1920, 29.08.2021
Internaţional
SUA: Elevii, îndemnați să jure pe steagul LGBT
Opoziția a fost condusă de grupuri care susțin valori conservatoare, care au susținut că această lege ar putea duce la o creștere a sarcinilor surogat - care sunt ilegale în Elveția - și le-ar dăuna copiilor concepuți din donatori. Astfel de copii trebuie să aștepte până la 18 ani pentru a afla identitatea tatălui lor biologic, conform legislației elvețiene.
Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала