19:47 17 Noiembrie 2018
În direct
 • EUR19.31
 • USD17.07
 • RUB0.26
 • RON4.14
 • UAH0.61
  Relations between Russia and the EU have deteriorated with the escalation of the Ukrainian crisis, as western governments imposed economic sanctions on Russia, accusing Moscow of aiding independence supporters in eastern regions of the country.

  Ce vrea Moscova de la Uniunea Europeană?

  © Sputnik / Vladimir Sergeev
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  202

  Moscova nu este interesată de destrămarea Uniunii Europene. Actualmente putem observa „cât de greu se coagulează o linie unică a UE”, a declarat şeful Ministerului de Externe al Federaţiei Ruse, Serghei Lavrov

  CHIŞINĂU, 27 ianuarie — Sputnik. Rusia nu este interesată ca Uniunea Europeană să fie slabă şi dezintegrată, ci vrea să stabilească relaţii cu un partener puternic şi unitar, a declarat ministrul afacerilor externe al Federaţiei Ruse, Serghei Lavrov.

  El a menţionat că astăzi putem observa „cât de greu se coagulează o linie unică a UE”. Potrivit acestuia, nu este vorba doar de criza migraţiei.

  “Nu avem nici un interes ca UE să slăbească, cu atât mai mult să apară fisuri în această organizaţie şi să se dezintegreze. Interesul nostru este o Uniune Europeană unitară şi puternică, cu care ar fi confortabil să cooperezi şi în plan economic, şi în alte aspecte, însă noi nu putem trece cu vederea realitatea”, a spus Lavrov la o conferinţă de presă dedicată concluziilor activităţii instituţiei ruse de politică externă în anul 2015.

  Totodată, ministrul a subliniat rolul cheie al Germaniei în asigurarea unităţii Uniunii Europene.

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei