02:45 21 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.69
 • USD18.00
 • RUB0.24
 • RON4.40
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  1502

  Mai multe media internaționale Anuța că în Turcia a avut loc o tentativă de lovitură de stat. Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a fost dus într-o zonă sigură de către forțele de ordine.

  CHIȘINĂU, 16 iul – Sputnik. Mai multe instituții mass-media din Turcia și internaționale anunță despre o tentativă de lovitură de stat că în republica Turcă.

  RIA Novosti notează că la Ankara se aud focuri de armă, deasupra orașului zboară avioane militare de vânătoare și elicoptere, iar armata a blocat circulați ape ambele poduri de peste Bosfor.

  Presa mai notează că telefoanele personalului de la televiziunea de stat au fost confiscate, iar emisia a fost preluată de către Armată. 

  În același timp, tancuri sunt văzute la aeroportul Ataturk. Traficul aerian pe aeroportul din Istanbul este blocat. Avioanele survolează în aer. În același timp, Armata Turcă a anunțat într-un comunicat de presă citit la Televiziune că a preluat puterea ”din motive democratice”. 

  Liderii Aramatei afirmă că au preluat puterea și că toate drepturile omului vor fi respectate. Potrivit unor martori independenți, pe străzile din Istanbul se văd tancuri mergând.

  Știrile Zilei