23:18 12 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.21
 • USD17.34
 • RUB0.27
 • RON4.02
 • UAH0.74
  John Kerry și Federica Mogherini

  Statele Unite: Turcia ar putea fi exclusă din NATO

  © REUTERS / Stephanie Lecocq/Pool
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  11 0 0

  Turcia ar putea fi exclusă din NATO, a declarat secretarul de Stat al SUA, John Kerry, iar orice discuție cu privire la aderarea la UE va fi închisă, a precizat comisarul european pentru Politica Externă și Extindere, Federica Mogherini.

  CHIȘINĂU, 18 iul — Sputnik. Turcia ar putea să-și piardă calitatea de membru NATO, în cazul în care va încălca principiile democratice, în urma măsurilor luate de autorități ca răspuns la tentativa loviturii de stat, a declarat John Kerry, secretarul american de Stat, în cadrul unei conferințe de presă, susținută la Bruxelles, împreună cu Federica Mogherini, comisarul european pentru Politica Externă, comunică Washington Post.

  „Suntem de partea guvernului ales democratic din Turcia, dar atenționăm Guvernul turc asupra necesității menținerii standardelor înalte în ceea ce privește respectul față de instituțiile democratice și statul de drept", a declarant Kerry.

  În același timp, Federica Mogherini a menționat că o eventuală introducere a pedepsei cu moartea va exclude orice discuție cu privire la aderarea Turciei la Uniunea Europeană.

  Tagurile:
  NATO, John Kerry, Federica Mogherini, SUA, Turcia


  Știrile Zilei