16:26 19 Septembrie 2017
Chişinău+ 22°C
În direct
    Migranţi în Germania

    Câţi dintre germani mai au încredere în politica Angelei Merkel

    © Sputnik/ Сергей Строителев
    Internaţional
    Sa primesc un link scurt
    Alegerile parlamentare din Germania 2017 (6)
    901

    Potrivit unui ultim sondaj, doar aproximativ un sfert dintre nemţi mai susţin politica cancelarului cu privire la primirea refugiaţilor.

    CHIŞINĂU, 31 iul — Sputnik. Tot mai puţini germani cred în lozinca „Putem face acest lucru" (Wir schaffen das), prin care cancelarul Angela Merkel îşi susţine politica de primire a refugiaţilor. Acest fapt rezultă dintr-un sondaj publicat sâmbătă, potrivit agenţiei DPA, citată de Agerpres.

    Potrivit sondajului, aproximativ 48% dintre respondenți au afirmat că nu sunt „deloc de acord" cu acest slogan, în timp ce 18% și-au exprimat un „ușor dezacord". Astfel că în total aproximativ 66% dintre cei intervievați s-au arătat nemulțumiți de politica promovată de cancelarul Angela Merkel în ceea ce priveşte migrația.

    O „anumită susținere" pentru această politică au exprimat 18 la sută dintre cei chestionaţi, în timp ce alți 8 la sută au declarat că susțin deplin primirea migranților extracomunitari.

    Un sondaj similar realizat în septembrie trecut arăta că procentul celor care dezaprobau politica de primire a refugiaților era de 51 la sută, iar al susţinătorilor acestei politici — de 43%

    Anul trecut, în Germania au ajuns peste un milion de migranți, cu precădere din Africa și Orientul Mijlociu.

    Тема:
    Alegerile parlamentare din Germania 2017 (6)
    Reguli de utilizareCOMENTARII



    Știrile Zilei