15:46 20 Septembrie 2018
În direct
 • EUR19.63
 • USD16.79
 • RUB0.25
 • RON4.22
 • UAH0.60
  Sistemas rusos de misiles

  Presa britanică a evidențiat supremația tehnicii militare rusești

  © Sputnik / Dmitry Korobeinikov
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  7101

  La ora actuală, tehnice militară rusească dispune de o supremație față de potențialul militar britanic, se spune într-un raport elaborat de experții militari britanici.

  CHIȘINĂU, 10 aug — Sputnik. Tehnica militară rusească, inclusiv lansatoarele de rachete și sisteme de apărare antiaeriană, dețin o supremație în raport cu capacitatea sistemelor similare britanice, se spune într-un raport citat de Times, comunică RIA Novosti.

  Potrivit The Telegraph, documentul a fost elaborat în martie, sub coordonarea comandantului suprem al forțelor armate britanice, Nick Carter. Presa menționează că raportul se bazează pe observațiile asupra exercițiilor militare desfășurate pe teritoriul Ucrainei.

  "Într-o ipotetică confruntare între NATO și Rusia, trebuie să recunoaștem că în prezent forțele militare ale Rusiei dețin supremația în raport cu forțele armate ale Marii Britanii", se spune în raportul citat.

  De asemenea, în document se subliniază faptul că transportul militar britanic, în valoare de 3,5 miliarde de lire sterline, este considerat mult mai vulnerabil pentru aruncătoarele de grenade și rachete, în caz de acțiuni militare.

  "Din cauza slăbirii potențialului militar, începând cu anul 2003, trebuie să identificăm mijloace de desfășurare mai rațională a acțiunilor militare la nivel tactic, recunoscând că unii adversari pot avea în dotare tehnică militară care depășește potențialul nostru", citează publicația concluziile specialiștilor.

  Autorii raportului au făcut și unele recomandări autorităților britanice. În opinia experților, militarii trebuie să fie mai bine informații în problemele tacticilor online, în ceea ce privește manipulările pe Facebook și Twitter și să renunțe la utilizarea mijloacelor electronice în timpul exercițiilor militare.

  De asemenea, se precizează că Marea Britanie și aliații NATO "trebuie să facă totul posibilul pentru a depăși" Rusia în utilizarea mijloacelor electronice de interceptare a dronelor inamicilor.

  Tematic

  Expert militar rus: NATO planifică să atace Rusia de la Deveselu (AUDIO)
  Expert: NATO nu este gata pentru un conflict militar în Europa de Est
  Tagurile:
  Tehnica militară, NATO, Federația Rusă, Federația Rusă
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei