02:06 26 Septembrie 2018
În direct
 • EUR19.79
 • USD16.83
 • RUB0.26
 • RON4.25
 • UAH0.60
  Mevlüt Çavuşoğlu

  Ankara: Occidentul ar putea pierde Turcia din cauza propriilor greșeli

  © REUTERS / Umit Bektas
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  2922

  Dacă Occidentul va pierde Turcia, acest lucru nu se va întâmpla din cauza relației Ankara cu Rusia, China sau lumea musulmană, ci din cauza greșelilor comise de țările vestice.

  CHIȘINĂU, 10 aug — Sputnik. Occidentul riscă să piardă Turcia din cauza propriilor greșeli, nu din cauza relațiilor dintre Ankara și Moscova sau Beijing, a declarat Ministrul turc al Afacerilor Externe, Mevlüt Çavuşoğlu, comunică RIA Novosti.

  "Dacă Occidentul va pierde Turcia, acest lucru nu se va întâmpla din cauza relațiilor cu Federația Rusă, China sau lumea musulmană, ci din cauza greșelilor pe care le comite Occidentul", a declarat Çavuşoğlu într-un interviu oferit agenției Anadolu.

  „UE comite niște erori semnificative, mai ales în ceea ce privește susținerea tentativei loviturii de stat", a adăugat el.

  În noaptea de 15 spre 16 iulie, un grup de militari a încercat să preia puterea politică în Turcia. Potrivit ultimelor date, în timpul confruntărilor dintre puciști și forțele pro-guvernamentale în Istanbul și Ankara au decedat 246 de civili, iar aproximativ două mii de persoane au fost rănite.

  Tematic

  Scopul vizitei lui Erdogan în Rusia, din perspectiva presei occidentale
  Putin și Erdogan s-au întâlnit marți la Sankt Petersburg
  Frica Occidentului înaintea întâlnirii Putin-Erdogan. Este vizat și Bucureștiul
  Spiegel: Erdogan ameninţă Europa
  Tagurile:
  China, Occident, NATO, Lovitura de stat din Turcia, Turcia, Mevlüt Çavuşoğlu, Turcia
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei