05:34 20 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.15
 • USD17.91
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  Români reținuți în Spania pentru jafuri

  Hoți români, reținuți în Spania, după ce și-au etalat luxul pe internet

  © Sputnik / Kirill Kalinnikov
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  181634

  Hoți de origine română au fost reținuți de poliția spaniolă, după o serie de jafuri în zonele turistice. Aceștia își etalau viața de lux pe Facebook.

  CHIȘINĂU, 10 aug — Sputnik. Organele de forță din Spania au neutralizat o grupare criminală, formată din cetățeni români, specializată în jefuirea turiștilor în Alicante, transmite RIA Novosti.

  Au fost reținute cinci persoane, trei dintre care nu sunt la prima infracțiune de acest tip.

  "Trei din cei reținuți au fost arestați anterior de 130 de ori de organele de forță pentru jaf în perioada estivală", se spune într-o declarație a poliției spaniole.

  Membrilor grupării li se incriminează jafuri, tâlhării, vătămări corporale, amenință și falsificare de acte.

  Cei reținuți, care sunt de origine română, soseau în Spania în perioada sezonului turistic, iar toamna reveneau în țara de origine.

  În timpul percheziției, poliția a ridicat documente și permise de conducere din Italia, Luxemburg, Grecia, Cehia, Ungaria și România. Cu ajutorul acestor acte, bănuiții închiriau automobile în Spania, cu care călătoreau de-a lungul țărmului mediteraneean.

  Obiectele furate erau vândute în România, țară în care se ascundeau după fiecare crimă săvârșită.

  Bănuiții cumpărau imobile de lux, conduceau mașini scumpe și se cazau în hoteluri de cinci stele, își publicau pozele lor în rețele de socializare. În rezultat, aceștia au atras atenția mai multor tineri din România, care s-au alăturat acestui grup.

  În timpul perchezițiilor în două case din Alicante au fost găsite obiecte de preț, ceasuri, ochelari și telefoane mobile.

  Tagurile:
  Cetățenii români, Spania, Tâlhărie, Crimă, Jaf, Spania
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei