12:30 14 Decembrie 2018
În direct
 • EUR19.65
 • USD17.27
 • RUB0.26
 • RON4.22
 • UAH0.62
  Recep Tayyip Erdoğan

  Erdogan a dat ultimatum Americii

  © Sputnik / Рамиль Ситдиков
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  53352

  Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a dat miercuri ultimatum Statelor Unite ale Americii, precizând că Washingtonul trebuie să aleagă între democraţie și gruparea teroristă a clericului musulman Fethullah Gulen.

  BUCUREŞTI, 11 aug — Sputnik. Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că Statele Unite trebuie să facă o alegere între Ankara și mișcarea teroristă a clericului musulman Fethullah Gulen, cunoscută în Turcia sub numele de Organizaţia Teroristă Fethullahistă (OTF), informează Sputnik International

  Tentativa de lovitura de stat din 15 iulie şi refuzul Washingtonului de a-l extrăda pe Fethullah Gulen l-au determinat pe preşedintele Turciei să lanseze acest ultimatum Statelor Unite.

  "Mai devreme sau mai târziu, SUA vor face o alegere. Fie Turcia, fie OTH. Fie conspiraţia loviturii de stat a Organizaţiei Teroriste Fethullahiste, democraţia din Turcia. Statele Unite trebuie să facă această alegere", a declarat Erdogan miercuri la Ankara, citat de agenția de presă Anadolu.

  Ankara l-a acuzat pe Gulen și pe adepții săi că au jucat un rol-cheie în organizarea loviturii de stat din 15 iulie. Au murit atunci peste 240 de persoane.

  Turcia a cerut în mod repetat Statelor Unite să îl extrădeze pe Gulen. Clericul, care locuieşte în statul american Pennsylvania din 1999, a negat acuzațiile aduse de guvernul turc.

  Tematic

  Scopul vizitei lui Erdogan în Rusia, din perspectiva presei occidentale
  Tagurile:
  Lovitura de stat, Ultimatum, Fethullah Gulen, Recep Tayyip Erdogan, SUA, Turcia
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei