02:43 26 Septembrie 2018
În direct
 • EUR19.79
 • USD16.83
 • RUB0.26
 • RON4.25
 • UAH0.60
  Soldații sirieni atacă pozițiile Statului Islamic

  Armata siriană a trecut în ofensivă în partea de sud-vest a orașului Aleppo

  © Ruptly .
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  7711

  Trupele siriene înaintează în orașul Aleppo, al doilea oraș ca importanță în Siria. În același timp, pozițiile Statului Islamic sunt atacate de forțele opoziției, susținute de SUA.

  CHIȘINĂU, 12 aug — Sputnik. Trupele guvernamentale siriene, cu susținerea aviației, au trecut în ofensivă în zona de sud-vest Aleppo, transmite din teren corespondentul agenției RIA Novosti.

  Avioanele Forțelor Aeriene ale Siriei au întreprins lovituri aeriene asupra pozițiilor teroriștilor în regiunea școlii de artilerie și cartierul Ramuse, în apropierea uzinei de ciment din Aleppo.

  Dimineața, o parte a insurgenților au încercat să fugă de pe teritoriu școlii de artilerie, formând o coloană, însă au fost surprinși și lichidați de forțele aviației. În prezent, armata siriană poartă lupte în partea estică a teritoriului instituției de învățământ.

  O sursă din cadrul comandamentul operațiunilor forțelor militare siriene a comunicat pentru RIA Novosit că în timpul ofensivei, luptătorii forțelor guvernamentale au lichidat peste 200 de insurgenți.

  Pe lângă aceasta, "Forțele Democratice ale Siriei", formate în special din kurzi, au declarat despre demararea unei ofensive asupra pozițiilor luptătorilor "Statului Islamic" în orașul Manbidj, din nordul Siriei. Susținerea acestei operațiuni este acordată de aviația coaliției internaționale conduse de SUA.

  Tematic

  Siria: bombardiere rusești au lovit țintele Daesh (VIDEO)
  Washingtonul a propus Moscovei să delimiteze zonele de influenţă în Siria
  Tagurile:
  kurzi, Statul Islamic, Siria, Forțele Democratice ale Siriei, Statul Islamic, Siria
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei