07:36 23 Septembrie 2018
În direct
 • EUR19.70
 • USD16.81
 • RUB0.25
 • RON4.23
 • UAH0.60
  Prim-ministrul Rusiei, Dmitri Medvedev

  Premierul Rusiei admite întreruperea relațiilor diplomatice cu Ucraina

  © Sputnik / Сергей Гунеев
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  4703

  După ce presa a scris că în cercurile guvernamentale rusești se vorbește despre o posibilă întrerupere a relațiilor diplomatice ruso-ucrainene, referitor la acest subiect s-a pronunțat oficial premierul Rusiei, Dmitri Medvedev.

  CHIȘINĂU, 13 aug – Sputnik. Potrivit lui Dmitri Medvedev, dacă nu vor exista alte posibilități de aplanare a dialogului cu Ucraina, atunci președintele Rusiei ar putea să decidă întreruperea relațiilor diplomatice cu această țară.

  MAE al Rusiei
  © Sputnik / Наталья Селиверстова

  Mdvedev a amintit că Rusia a întrerupt acum câțiva ani relațiile cu Georgia.

  „Nu aș dori să se ajungă la un asemenea scenariu, dar dacă nu vor exista alte posibilități de a influența situația creată, președintele, probabil, va lua o asemenea decizie”, a declarat Dmitri Medvedev, citat de RIA Novosti.

  Premierul rus a condamnat faptul că autoritățile de la Kiev au aprobat comiterea în Crimeea a unui șir de acțiuni diversioniste.

  La ora actuală relațiile diplomatice ruso-ucrainene nu sunt la cel mai bun nivel, iar Moscova nu are un ambasador acreditat la Kiev. Autoritățile ucrainene susțin că actualul nivel al contactelor diplomatice cu Rusia este suficient și că nu e nevoie de un ambasador al Rusiei acreditat în Ucraina.

  Tematic

  Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a decretat alertă de război
  Tagurile:
  Diversiuni, Kiev, Moscova, Ambasador, Relații diplomatice, Dmitri Medvedev, Ucraina, Rusia
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei