21:36 20 August 2018
În direct
 • EUR19.00
 • USD16.68
 • RUB0.25
 • RON4.08
 • UAH0.60
  Poroshenko și Obama

  Poroșenco s-a răzgândit. Vrea să evite escaladarea tensiunilor cu Rusia

  © Sputnik / Mikhail Palinchak
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  9412

  Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, susține că vrea să evite escaladarea tensiunilor în relațiile cu Rusia.

  CHIȘINĂU, 13 aug – Sputnik. Într-o discuție telefonică recentă cu vicepreședintele SUA, Joe Biden, Poroșenko a declarat că Kievul vrea să evite escaladarea tensiunilor în relațiile cu Rusia. Despre aceasta se spune pe site-ul oficial al liderului de la Kiev.

  Totodată, Poroșenko a respins acuzațiile Moscovei, care susține că autoritățile ucrainene au autorizat comiterea de acțiuni diversioniste în peninsula Crimeea.

  Poroșenko a subliniat, de asemenea, importanța respectării înțelegerilor de la Minsk și continuarea negocierilor în formatul normand.

  Serviciile speciale ruse au anunțat recent că au reținut un grup de diversioniști care au pătruns în Crimeea, având scopul de a comite diversiuni. În timpul reținerii au fost omorâți un soldat rus și un ofițer al serviciilor speciale ruse.

  Ulterior Vladimir Putin a declarat că după acest incident nu pot avea loc discuții în formatul normand și că asemenea acțiuni nu pot să nu aibă urmări.

  Tematic

  Poroșenko alertează armata. Cât e de gravă situația la frontiera României
  Tagurile:
  Putin, Poroșenko, Escaladare, Tensiuni, Relații diplomatice, Relații bilaterale, Vladimir Putin, Joe Biden, Petro Poroșenko, Rusia, Ucraina
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei