20:13 11 Mai 2021
În direct
 • EUR21.51
 • USD17.82
 • RUB0.24
 • RON4.37
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  4825

  Berlinul și Moscova trebuie să mențină dialogul și să urmărească obținerea de soluții, iar Rusia nu se află în confruntare cu Occidentul, a declarat ministrul de Externe al Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, informează RIA Novosti.

  CHIȘINĂU, 15 aug – Sputnik. Potrivit șefului diplomației de la Berlin, Occidentul și Rusia trebuie să mențină dialogul și să facă eforturi mari în vederea identificării soluțiilor. La aceste aspecte Steinmeier s-a referit în cadrul unei lecții publice ținute la Universitatea Federală din Ural.

  În opinia diplomatului, la ora actuală Rusia și Occidentul nu se află într-o stare de confruntare, ci dimpotrivă, mulți occidentali pledează pentru o apropiere de Rusia.

  Frank-Walter Steinmeier a sosit duminică la Ekaterinburg, unde s-a întâlnit cu omologul său rus, Serghei Lavrov. Cei doi diplomați urmează să discute despre situația din Crimeea și Siria. Mai mult, Steinmeier va participa la deschiderea școlii de vară ruso-germane, cu genericul „Direcțiile de dezvoltare a sectorului energetic. Provocări actuale”. Evenimentul va avea loc în cadrul Universității federale din Ural.

  Tematic

  Poroșenco s-a răzgândit. Vrea să evite escaladarea tensiunilor cu Rusia
  Tagurile:
  Apropiere, Soluții, Dialog, Rusia, Occident, Frank-Walter Steinmeier, Serghei Lavrov, Occident, Rusia, Germania

  Știrile Zilei