16:00 20 Septembrie 2018
În direct
 • EUR19.63
 • USD16.79
 • RUB0.25
 • RON4.22
 • UAH0.60
  Frank-Walter Steinmeier

  Berlinul „forțează” apropierea dintre Occident și Rusia

  © Sputnik / Михаил Климентьев
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  4325

  Berlinul și Moscova trebuie să mențină dialogul și să urmărească obținerea de soluții, iar Rusia nu se află în confruntare cu Occidentul, a declarat ministrul de Externe al Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, informează RIA Novosti.

  CHIȘINĂU, 15 aug – Sputnik. Potrivit șefului diplomației de la Berlin, Occidentul și Rusia trebuie să mențină dialogul și să facă eforturi mari în vederea identificării soluțiilor. La aceste aspecte Steinmeier s-a referit în cadrul unei lecții publice ținute la Universitatea Federală din Ural.

  În opinia diplomatului, la ora actuală Rusia și Occidentul nu se află într-o stare de confruntare, ci dimpotrivă, mulți occidentali pledează pentru o apropiere de Rusia.

  Frank-Walter Steinmeier a sosit duminică la Ekaterinburg, unde s-a întâlnit cu omologul său rus, Serghei Lavrov. Cei doi diplomați urmează să discute despre situația din Crimeea și Siria. Mai mult, Steinmeier va participa la deschiderea școlii de vară ruso-germane, cu genericul „Direcțiile de dezvoltare a sectorului energetic. Provocări actuale”. Evenimentul va avea loc în cadrul Universității federale din Ural.

  Tematic

  Poroșenco s-a răzgândit. Vrea să evite escaladarea tensiunilor cu Rusia
  Tagurile:
  Apropiere, Soluții, Dialog, Rusia, Occident, Frank-Walter Steinmeier, Serghei Lavrov, Occident, Rusia, Germania
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei