00:26 25 Septembrie 2018
În direct
 • EUR19.81
 • USD16.84
 • RUB0.26
 • RON4.25
 • UAH0.60
  Flags of Turkey, right, and the European Union are seen in front of a mosque in Istanbul, Turkey

  Turcia ameninţă UE cu ruperea unui acordului privind migranții

  © AP Photo / Osman Orsal
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  6522

  Ankara cere urgent, până în octombrie, un regim fără vize pentru cetățenii turci care doresc să călătorească în zona Schengen, în caz contrar acordul de refugiat UE va fi suspendat.

   

  BUCUREŞTI, 15 aug — Sputnik. În martie, Uniunea Europeană și Turcia au convenit asupra unui acord, în conformitate cu care Ankara a promis să ia înapoi toți refugiaţii fără acte care sosesc în Uniunea Europeană prin teritoriul turc, relatează Sputnik International.

  În schimb, blocul comunitar a promis să accelereze aderarea Turciei la UE și să introducă un regim fără vize pentru cetăţenii turci.

  "Nu vreau să vorbesc despre cel mai rău scenariu, discuțiile cu UE continuă. Însă este clar: fie aplicăm toate acordurile în același timp, fie le lăsăm de-o parte", a declarat duminică ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, ziarului german Bild, răspunzând la întrebarea dacă Ankara își va relaxa controalele la frontieră pentru a permite oricărui refugiat să călătorească în Europa.

  În luna mai, Comisia Europeană a recomandat ca votul Parlamentului European privind regimul fără vize pentru Turcia va fi aplicat numai dacă țara va îndeplini toate cele 72 de condiţii stabilite de Bruxelles, în special cele legate de legislația privind protecția datelor și anti-terorism.

  Ministrul turc al Afacerilor Europene, Omer Celik, a spus în luna august că țara sa va opri îndeplinirea obligațiilor care îi revin în temeiul acordului cu Uniunea Europeană dacă Bruxelles nu stabilește data pentru ridicarea regimului de vize.

  Tematic

  Erdogan a dat ultimatum Americii
  Tagurile:
  Migranti, Regim fara vize, Acord, UE, Turcia
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei