15:47 20 Septembrie 2018
În direct
 • EUR19.63
 • USD16.79
 • RUB0.25
 • RON4.22
 • UAH0.60
  The FBI's reasoning comes across a bit contradictory.

  Terorist ISIS arestat în Texas: am lucrat pentru FBI

  © Flickr/ Yuri Samoilov
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  16032

  Co-autorul atacului terorist din mai 2015 din Dallas, acuzat că a recrutat oameni care să se alăture organizaţiei teroriste „Statul Islamic", spune că a fost plătit FBI din 2009 pentru a ajuta la identificarea potențialilor teroriști.

  BUCUREŞTI, 15 aug — Sputnik. În declarația pe care mama teroristului a dat-o pentru „The Observer Charlotte" http://bit.ly/2b42fyx, Erick Jamal Hendricks precizează că numele său de cod era "Ahkie", o variantă a termenului musulman pentru "frate", relatează Yahoo.com

  Lisa Woods, mama teroristului, a spus că fiul ei i-a dictat declarația printr-un apel telefonic miercuri, din închisoare. Erick Jamal Hendricks a menţionat că a fost dintotdeauna împotriva Statului Islamic şi s-a arătat derutat de faptul că FBI l-a acuzat de legături teroriste.

  Hendricks a fost arestat pe 4 august, în Charlotte, în timp ce încerca să ofere sprijin material unui grup terorist. FBI-ul a refuzat sa comenteze declarația lui.

  Totul a ieşit la iveală dintr-o declarație pe proprie răspundere a detaliilor comunicării on-line între Hendricks și un agent FBI sub acoperire, dându-se drept un membru al Stat Islamic, care a asistat la atacul de la tramvaiul din centrul civic din Dallas, în mai 2015.

  Doi bărbați care transportau puști în centrul oraşului, Elton Simpson și Nadir Hamid Soofi, au ieșit dintr-un vehicul și au început să tragă în oameni. Un ofițer de poliție aflat în afara orelor de serviciu a fost împușcat mortal, iar un paznic neînarmat a fost împușcat în gleznă.

  Organizaţia Statul islamic a revendicat atacul din mai 2015 făcând referire la cei doi bărbați, Elton Simpson și Nadir Hamid Soofi, numindu-i "frați".

  Cu puțin timp înainte de atac, Simpson, în vârstă de 31 de ani, a postat pe contul său de Twitter: "Fie ca Allah să ne accepte ca mujahedinii sau războinici sfinți".

  Conform declaraţiilor FBI din mai 2015, Elton Simpson şi Erick Jamal Hendricks au comunicat între ei înainte de atac.

  În afară de acest atentat, potrivit FBI, Hendricks a mai comunicat şi cu unul din cei doi bărbați împușcaţi mortal de un polițist în Garland, Texas, în timpul unui alt atentat la un eveniment în care profetul Mahomed era înfățișat în desene animate.

  Tematic

  Hillary Clinton a fost audiată de FBI
  Tagurile:
  Terorist, ISIS, FBI, SUA
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei