02:40 26 Septembrie 2018
În direct
 • EUR19.79
 • USD16.83
 • RUB0.26
 • RON4.25
 • UAH0.60
  Organizația teroristă Statul Islamic

  Lupta antiteroristă: Trump - da, Clinton - ba

  zarusskiimir.ru
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  6513

  Candidații pentru președiția SUA exprimă o poziție diametral opusă în ceea ce privește lupta cu terorismul. În timp ce Donald Trump declară că va depune toate eforturile pentru combaterea islamismului radical, alături de Rusia, Hillary Clinton afirmă că nici nu va examina problema implicării trupelor americane în lupta anti-ISIS.

  CHIȘINĂU, 16 aug — Sputnik. SUA pot găsit un limbaj comun cu Rusia în lupta cu organizația teroristă Statul Islamic, a declarat candidatul pentru funcția de președinte al SUA din partea Partidului Republican, Donald Trump.

  "Rusia este cointeresată spre rezolvarea problemei din Siria", a declarat Trump în timpul unei întâlniri electorale în Ohio, adăugând că Federația Rusă poartă o luptă la fel de dură cu terorismul precum o face și SUA.

  Candidatul republican a promis că în cazul victoriei sale se va concentra pe descurajarea răspândirii radicalismului islamic și a terorismului, subliniind că în această luptă, orice țară care împărtășește viziunile similare poate deveni un aliat al SUA.

  Pe de altă parte, candidatul pentru funcția de președinte din partea Partidului Democrat, Hillary Clinton, a declarat luni, în cadrul unei întâlniri cu alegătorii din statul Pennsylvania, că nu va examina oportunitatea expedierii militarilor americani în lupta împotriva organizației "Statului Islamic".

  "Donald Trump vorbește despre ISIS, afirmând că va expedia trupe americane. În ceea ce privește poziția mea, o astfel de inițiativă nici nu va fi pusă în discuție", a declarat Clinton, al cărei discurs în fața simpatizanților a fost difuzat de postul CNN.

  Clinton a subliniat că așteaptă din partea lui Trump o expunere detaliată a strategiei cu privire la gruparea teroristă ISIS, însă a sugerat că acesta nu ar fi capabil să ofere ceva concret.

  "Acesta afirmă des că planul său este unul "secret", însă „secretul" lui constă în faptul că nu există niciun fel de plan", a declarat Clinton.

  Tematic

  Clinton a spus ce-i lipsește lui Trump pentru a fi șef al statului
  Trump: un al treilea război mondial ar putea începe din Crimeea
  CNN: Trump vrea să oprească noul război rece, dar mass-media nu înţelege
  Clinton vorbește despre Trump de două ori mai mult decât acesta despre ea
  Tagurile:
  Alegerile prezidențiale din SUA, Alegerile prezidențiale din SUA, Partidul Republican, CNN, Partidului Democrat, Donald Trump, Hillary Clinton, SUA
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei