17:09 18 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.53
 • USD17.71
 • RUB0.28
 • RON4.12
 • UAH0.71
  Pedeapsa cu moartea

  O femeie a fost executată pentru trafic de copii

  CC BY-SA 2.0 / Global Panorama / Death Noose
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  9121

  O femeie a fost executată în China. Ea a fost condamnată la moarte pentru trafic de copii și făcea parte dintr-o grupare criminală care se ocupa cu vânzarea minorilor.

  CHIȘINĂU, 16 aug — Sputnik. În China a fost executată o femeie învinuită de trafic de copii, transmite agenția RIA Novosti cu referire la agenția Xinhua.

  Potrivit sursei citate, femeia cu numele Huang, al cărei naționalitate nu este specificată, a fost condamnată la pedeapsă capitală în luna mai 2014, de o instanță de judecată din regiunea autonomă Guangxi Zhuang. Începând cu anul 2010 ea ar fi participat la traficarea a peste 20 de copii cu vârstele cuprinse între 10 zile până la 7 luni.

  Potrivit instanței, femeia făcea partea dintr-o grupare de traficanți, formată din 20 de cetățeni ai Chinei și Vietnamului. Aceștia au fost condamnați la privațiune de libertate de la 22 de luni până la închisoare pe viață. În cadrul investigațiilor, poliția a reușit să salveze 11 copii.

  După ce judecata a condamnat-o pe Zhuang la pedeapsă capitală, aceasta a atacat decizia într-o instanță superioară, care în ianuarie 2015 a decis menținerea verdictului.

  Gruparea de traficanți aducea copii din Vietnam și China, unde îi vindea diverșilor solicitanți sau organiza transportarea vietnamezelor gravide în China. Imediat  după naștere acestea își vindeau copiii.

  Tematic

  Atenție la orezul fals, din plastic, provenit din China
  Tagurile:
  trafic de copii, trafic de ființe umane, Pedeapsa cu moartea, China


  Știrile Zilei