11:38 20 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.44
 • USD17.50
 • RUB0.29
 • RON4.07
 • UAH0.72
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  7942

  Premierul Ungariei Viktor Orban a dus în România o politică prin care şi-a asigurat un bazin de votanți în Transilvania, prin intermediul cărora ar putea schimba fața Europei la referendumul din 2 octombrie.

  BUCUREŞTI, 16 aug — Sputnik. Dezordinea provocată de refugiaţii care au năvălit în Ungaria pentru a încerca să ajungă în Germania a ţinut luni de zile prima pagină a ziarelor din toată Europa, mai ales în contextul ameninţării teroriste, transmite Digi 24

  Ungaria vrea să afle de la cetăţeni dacă sunt de acord cu cotele obligatorii de refugiaţi alocate de Uniunea Europeană. Astfel, premierul ungar Viktor Orban ar putea să profite acum din plin datorită politicii prin care şi-a asigurat bazinul electoral al maghiarilor din Transilvania.

  În Transilvania sunt peste 500.000 de maghiari care au dublă cetățenie și vor putea vota la referendumul din 2 octombrie pe tema imigranţilor şi a refugiaţilor care vin din Orientul Apropiat.

  „Sper să ajute şi sper că oamenii cu bun-simţ din România vor vota la fel ca cei din Ungaria", a declarat o localnică din Biharkeresztes, Ungaria.

  Antal Eszenyi, primarul comunei Bedo din Ungaria, speră ca rezultatul referendumului de pe 2 octombrie să reprezinte interesele statului ungar în faţa Comisiei Europene.

  Tematic

  Viktor Orban numit principalul vinovat pentru destrămarea UE
  Tagurile:
  Refugiati, Migranți, Eurosceptic, Voturi, Maghiari, UE, Viktor Orban, Ungaria, România


  Știrile Zilei