07:36 23 Septembrie 2018
În direct
 • EUR19.70
 • USD16.81
 • RUB0.25
 • RON4.23
 • UAH0.60
  fethullah-gulen-haki-cuppe

  Gulen ar putea fi condamnat la 1900 de ani închisoare

  YouTube
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  10502

  În cazul în care va fi extrădat, Fethullah Gulen riscă să fie condamnat la două detenții pe viață și la 1900 de ani de închisoare. Predicatorul islamic se declară nevinovat, condamnând tentativa loviturii de stat.

  CHIȘINĂU, 16 aug — Sputnik. Procuratura Generală a Turciei a cerut două condamnări pe viață și 1900 de ani privațiune libertate pentru predicatorului islamic Fethullah Gulen, suspectat de implicarea în tentativa de lovitură de stat, transmite RIA Novosti, cu referire la agenția Anadolu.

  Dosarul penal pe numele lui Gulen a fost intentat în septembrie 2015, în legătură cu activitatea financiară a organizației sale. Dosarul, care conține aproximativ de 2,5 mii de pagini, a fost transmis marți Curții Penale Supreme a țării. În total, în dosar figurează 111 de persoane, care sunt învinuite de terorism financiar și tentativă de lovitură de stat.

  În noaptea de 15 spre 16 iulie, în Turcia a avut loc o tentativă de lovitură de stat, organizată de un grup de militari. În opinia autorităților turce, figura centrală a puciului este predicatorului islamic Fethullah Gulen, a cărui extrădare din SUA a solicitat Ankara. La rândul său, Gulen a condamnat tentativa loviturii de stat, afirmând că nu are nicio implicare în organizarea puciului.

  Tematic

  SUA: nu vedem nicio necesitate de a alege între Ankara și Gulen
  Tagurile:
  Fethullah Gulen, Lovitura de stat din Turcia, Turcia, Fethullah Gulen, Turcia
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei