09:12 19 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.40
 • USD17.54
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.73
  Vladimir Putin și Tomislav Nikolic

  Serbia nu se aliniază la UE împotriva Rusiei

  © Sputnik / Alexei Druzhinin
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  35724

  Serbia nu intenționează să introducă sancțiuni împotriva Federației Ruse, pentru că acest pas ar însemna cedarea politicii externe a țării Uniunii Europene, a declarat președintele sârb Tomislav Nikolić.

  CHIȘINĂU, 17 aug — Sputnik. Belgradul nu va introduce sancțiuni împotriva Rusiei, chiar dacă acest lucru este condiționat de politica comună a Uniunii Europene, a declarat președintele Serbiei, Tomislav Nikolić, în cadrul întrevederii cu vicepreședintele SUA, Joe Biden, transmite RIA Novosti.

  "Nu putem introduce sancțiuni împotriva Rusiei, pentru că acest lucru presupune alinierea politicii noastre externe la UE. Suntem legați de Rusia, așa cum suntem legați și de SUA, unde există o comunitate importantă de sârbi", citează declarațiile lui Nikolić serviciul de presă al liderului sârb.

  Președintele Serbiei a menționat că în pofida faptului că "nu există o altă opțiune mai bună pentru cetățenii Serbiei decât calea spre Uniunea Europeană", el nu este gata să semneze vreun document cu autoproclamata republică Kosovo, care ar avea un caracter interstatal.

  La rândul său, Biden a subliniat că "SUA nu așteaptă din partea Serbiei o alegere între SUA și Rusia" și susține calea țării de integrare europeană.

  Din Belgrad, vicepreședintele american a plecat la Priștina, capitala autoproclamatei republici Kosovo.

  Tematic

  Noul guvern sârb: pentru Serbia, colaborare și cu Rusia, și cu UE
  Tagurile:
  Sancțiuni, Joe Biden, Tomislav Nikolić, Serbia, SUA, Tomislav Nikolić, Joe Biden, Serbia


  Știrile Zilei