14:03 17 Iulie 2019
În direct
 • EUR19.85
 • USD17.69
 • RUB0.28
 • RON4.20
 • UAH0.68
  Geert Wilders, liderul Partidului Libertății din Olanda

  Olanda ar putea organiza un referendum pentru ieșire din UE

  © AP Photo / Phil Nijhuis
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  9822

  Liderul formațiunii olandeze eurosceptice și anti-imigrație Geert Wilders propune organizarea unui referendum pentru ieșirea din UE și anularea sancțiunilor antirusești.

  CHIȘINĂU, 20 aug — Sputnik. Liderul Partidului Libertății, Geert Wilders, a propus organizarea în Olanda a unui referendum pentru ieșirea țării din Uniunea Europeană, asemănător cu Brexit-ul din Marea Britanie. Potrivit acestuia, în urma acestui plebiscit, țara va putea să-și restabilească relațiile cu Moscova și să renunțe la sancțiunile anti-rusești, transmite RIA Novosti.

  "Bruxelles-ul nu trebuie să ne dicteze cu cine trebuie să avem relații economice și politice. Restabilirea relațiilor cu Rusia reprezintă o direcție prioritară pentru o țară cu tradiții comerciale precum Olanda", a declarat Wilders publicației Izvestia.

  De asemenea, acesta a declarat că renunțarea la sancțiuni reprezintă o condiție obligatorie pentru viitorul prosper al Olandei.

  În anul 2013, Rusia ocupa locul opt în topul principalilor parteneri economici externi ai Olandei. Totodată, Olanda reprezenta cel mai mare exportator de flori pe piața rusească. Sancțiunile introduse de Uniunea Europeană în 2014 împotriva Rusiei, precum și reacțiile de răspuns ale Moscovei s-au reflectat asupra relațiilor economice dintre cele două țări. 

  Tematic

  Olanda, pe urmele Marii Britanii. Extrema dreaptă propune referendum
  Olanda a votat împotriva Acordului de Asociere Uniunea Europeană - Ucraina
  În Olanda se desfășoară referendumul privind asocierea Ucrainei la UE
  Tagurile:
  Olanda, Eurosceptic, BREXIT, Uniunea Europeană, Partidul Libertății, Geert Wilders, Olanda


  Știrile Zilei