06:30 21 Ianuarie 2018
Chişinău-4°C
În direct
  Recep Tayyip Erdoğan

  Erdogan: atentatul a fost comis probabil de SI

  © AP Photo / Burhan Ozbilici
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  2902

  Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că gruparea Stat Islamic (Daesh) ar putea fi autorul atacului terorist din Gaziantep.

  CHIŞINĂU, 21 aug — Sputnik. Şeful statului turc a specificat că nu vede nicio diferenţă între tentativa de lovitură de stat din 15 iulie, în care au murit 2540 de persoane, acţiunile Partidului Muncitorilor din Kurdistan, în urma cărora doar în ultima lună şi-au pierdut viaţa peste 70 de membri ai forţelor de securitate şi atentatul din Gaziantep, „comis probabil de către Daesh", se arată într-un comunicat emis de preşedintele Erdogan, potrivit agenţiei EFE, citate de decenews.ro.

  El a subliniat că teroriştii nu vor reuşi să compromită unitatea ţării şi convieţuirea paşnică a diverselor grupuri etnice.

  Premierul turc, Binali Yildirim, a condamnat şi el atentatul, îndemnând naţiunea în cadrul unui comunicat comunicat la "răbdare și tărie"

  Atentatul a avut loc în timpul unei nunţi, în oraşul Gaziantep din sudul Turciei, situat la circa 50 de kilometri de frontiera cu Siria.

  Potrivit unor date actualizate, numărul persoanelor decedate a ajuns deja la 50, alte zeci de oameni fiind răniţi.

  Tematic

  (VIDEO) Explozie puternică la o nuntă în Turcia. Cel puțin 50 de morți
  Tagurile:
  Explozie, Atentat, Statul Islamic, Recep Tayyip Erdogan, Turcia
  Reguli de utilizareCOMENTARII  Știrile Zilei