02:57 21 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.46
 • USD17.55
 • RUB0.29
 • RON4.07
 • UAH0.72
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  3212

  În Belgia a fost reținut un tânăr care propaga ura și violența împotriva creștinilor. Acesta este fiul unui imam, suspectat și el de promovarea fundamentalismului islamic.

  CHIȘINĂU,  22 aug — Sputnik. Pe numele tânărului belgian, reţinut pentru îndemnuri la asasinarea creştilolor, urmează să fie intentat un dosar penal, comunică RIA Novosti cu referire la postul de televiziune RTL.

  La începutul lunii august a fost publicată pe internet o înregistrare video, în care tânărul se plimbă pe străzile orașului belgian Verbier, cântând în limba arabă o rugăciune, versurile căreia conțin amenințări cu moartea la adresa creștinilor.

  "Interpretul" s-a dovedit a fi un adolescent cu numele Sohaid, în vârsta de 17 ani, fiul imamului Alami din suburbiile Vervier, pe numele căruia a fost pornită anterior procedura de extrădare pentru propovăduirea salafismului (tratare fundamentalistă a islamului). Autoritățile consideră că prin predicile sale imamul a contribuit la radicalizarea tineretului.

  Potrivit RTL, reținerea lui Sohaid, precum al tatălui și mamei sale, a avut loc duminică, atunci când aceştia au revenit din Marocco.

  Tematic

  Un lider terorist, eliberat în Belgia din cauza tărăgănărilor judiciare
  Belgia: străinii aflați ilegal în țară vor fi amendați cu 200 de euro
  Limuzinele familiilor regale din România și Belgia au fost aduse la Chișinău
  Tagurile:
  Salafism, Belgia, Islam, Belgia


  Știrile Zilei