15:08 24 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.13
 • USD17.89
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  Ofiţer moldovean din cadrul trupelor speciale

  Militari moldoveni din trupele speciale, la un amplu exerciţiu în România

  © Sputnik / Miroslav Rotari
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  12532

  Până la 4 septembrie, un grup de militari ai Batalionului cu Destinaţie Specială „Fulger” din Republica Moldova participă, în România, la exerciţiul Joint Combined Exchange Trening.

  CHIŞINĂU, 22 aug – Sputnik. Un grup de militari ai Batalionului cu Destinaţie Specială „Fulger” (BDS) din Republica Moldova participă, până la 4 septembrie, la exerciţiul JCET-2016 (Joint Combined Exchange Training), care se desfăşoară la Buzău, România.

  Potrivit comandantului BDS, locotenent-colonelul Veaceslav Balan, militarii moldoveni şi cei ai forţelor speciale române execută la Buzău procedee de luptă apropiată în mediul urban, cercetare specială, acţiuni directe, asistenţă militară, antrenament de desantare din elicopter, salturi cu paraşuta, procedee de evacuare a răniţilor, dar şi trageri avansate din armamentul de infanterie.

  Antrenamentele au ca scop pregătirea pentru exerciţiul “Junction Strike 2016”, care va avea loc în luna septembrie pe teritoriul României.

  La “Junction Strike 2016”, militarii Armatei Naţionale vor participa alături de contingentele Bulgariei, Georgiei, Poloniei, Portugaliei, României, Sloveniei, Statelor Unite ale Americii şi Turciei.

  Tematic

  Poliţia: situaţia din centrul Chişinăului e sub control
  Tagurile:
  Buzău, Fugler, Exerciţiu, Trupe speciale, Militari moldoveni, NATO, România, Moldova
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei