21:22 17 Decembrie 2018
În direct
 • EUR19.50
 • USD17.28
 • RUB0.26
 • RON4.19
 • UAH0.62
  Ceremonia de închidere a JO 2016, Rio de Janeiro

  Campania antirusească poate reduce șansele SUA de a găzdui Olimpiada din 2024

  © Sputnik / Алексей Куденко
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  2202

  Campania antirusească declanșată de Statele Unite ale Americii ar putea reduce șansele orașului Los Angeles de a deveni gazda Jocurilor Olimpice din anul 2024.

  BUCUREȘTI, 23 aug — Sputnik. Şansele oraşului Los Angeles de a deveni gazda Olimpiadei din 2024 ar putea să scadă din cauza campaniei declanșate de SUA împotriva sportivilor ruși, comunică RIA Novosti, cu referire la Reuters.

  Agenția notează că trei membri ai Comitetului Internațional Olimpic (CIO) au recunoscut că intervenția insistentă a SUA în comisia lui McClaren (WADA) a pătat imaginea Comitetului Internațional Olimpic și a umbrit așteptările de la Jocurile  Olimpice de la Rio.

  În ajunul Olimpiadei de la Rio, WADA a recomandat CIO să elimine toată echipa sportivă a Rusiei. Cu toate acestea, comitetul executiv al organizației a permis participarea selecționatei ruse, transmițând dreptul de decizie, în ceea ce privește participarea, federațiilor sportive internaționale.

  În afară de aceasta, o parte a CIO este nemulțumită de intentarea de către ministerul justiției din SUA a unui dosar penal pe numele funcționarilor FIFA, organizație care este strâns legată de CIO.

  Alegerea orașului, în care ar urma să aibă loc Olimpiada din 2024, va avea loc în septembrie 2017, în cadrul celei de-a 130 sesiuni a CIO de la Lima, Peru. În afară de Los Angeles la calitatea de gazdă a jocurilor olimpice pretind Parisul, Roma și Budapesta.

  Printre candidații inițiali figura și orașul german Hamburg, însă în noiembrie 2015, locuitorii orașului s-au pronunțat în cadrul unui referendum împotriva găzduirii Olimpiadei.

  Tematic

  Paralimpicii ruși au interdicţie de participare la Olimpiada de la Rio
  Tagurile:
  Comitetul Internațional Olimpic, Los Angeles, Jocurile Olimpice, Olimpiada 2016, Comitetul Internațional Olimpic, Italia, Germania, Franța, Rusia, SUA
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei