20:45 26 Martie 2019
În direct
 • EUR19.53
 • USD17.27
 • RUB0.27
 • RON4.11
 • UAH0.64
  Efectele cutremurului din Italia, noaptea de 24 august 2016

  Mărturia unei românce după cutremurul din Italia. Am spus: ,,Fie ce-o fi!"

  © REUTERS / Remo Casilli
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  21532

  O româncă stabilită în Italia, în apropiere de orașul Ancona, a descris spaima prin care a trecut în noaptea de marți spre miercuri, când peninsula a fost lovită de două cutremure de 6,4 și 5,5 grade pe scara Richter. Mai jos vedeţi detalii şi un material video.

  BUCUREȘTI, 24 august – Sputnik. Cel puţin 18 persoane au murit în urma cutremurului care a avut loc în Italia, în noaptea de marți spre miercuri. Primul cutremur a avut epicentrul în Norcia, la 110 km nord-est de Roma, la o adâncime de 10 km și a durat aproximativ 20 de secunde, fiind urmat de 17 replici, de intensitate mai mică.

  ”Eu locuiesc în Marche, aproape de Ancona, dar sunt departe de epicentru, așa că în orașul meu nu sunt daune majore. Soțul meu abia plecase de acasă, era-n mașină la primul cutremur, nu l-a simțit. Eu m-am trezit speriată. Nu am mai putut adormi, am aprins veioza și citeam când a fost al doilea cutremur”, a mărturisit o româncă spaima prin care a trecut în noaptea trecută.

  Gina Bradea, românca stabilită în Italia, a povestit apoi cum a rămas fără reacție, după ce a lovit primul cutremur, deși știa că vor urma și alte replici. ”Deja știam ce va fi, pentru că și cățeii și motanul se foiau neliniștiți. Am stat în pat, n-am fugit și n-am trezit copiii, care dormeau la etaj. Am spus: Fie ce-o fi!", a descris aceasta cum a trăit drama din noaptea de marți.

  Tematic

  În cazul unui cutremur major, România ar putea fi distrusă considerabil
  Tagurile:
  Replici, Seism, Pagube, Daune, Spaimă, Italia, Groază, Cutremur, Români, Italia
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei