07:35 23 Septembrie 2018
În direct
 • EUR19.70
 • USD16.81
 • RUB0.25
 • RON4.23
 • UAH0.60
  Acţiuni militare în Siria

  Răspunsul kurzilor: vom forța armata turcă să se retragă

  © Sputnik / Mikhail Alayeddin
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  5822

  Reprezentanții kurzilor sirieni cer retragerea trupelor turcești. Ei au avertizat că în caz contrar îi vor „forța să se retragă”. În opinia lor, e vorba de o ocupație militară.

  BUCUREȘTI, 24 aug — Sputnik. Kurzii din Siria cer retragerea imediată a trupelor turcești. În caz contrar ei priomit că îi vor forța să se retragă, a declarat pentru agenția Sputnik reprezentantul Partidului Kurd al Uniunii Democratice din Franța, Halid Isa.

  Aceștia califică operațiunea militară turcă drept o ocupație militară.

  "Turcia încearcă să transforme ocupația indirectă a Siriei în una directă. Cerem Turciei să-și retragă imediat trupele de pe teritoriul sirian și să înceteze susținerea grupărilor teroriste din Siria. În caz contrar îi vom alunga de pe teritoriul nostru", a declarat Isa.

  Acesta nu a exclus izbucnirea unor ciocniri militare între armata turcă și kurzii din Siria.

  Pe de altă parte reprezentatul Ministerului de Externe al Turciei, Mevlüt Çavuşoğlu, a cerut kurzilor să se retragă de pe malul de Vest al râului Eufrat. În caz contrar, împotriva lor "vor fi luate toate măsurile necesare".

  Reprezentantul kurzilor sirieni de la Moscova, Abd Salam Ali, a declarat că grupările kurde nu se vor retrage de pe malul de Vest al Eufratului, în pofida cererii Turciei.

  “Acestea sunt regiuni kurde, eliberate de kurzi prin lupte sângeroase cu teroriștii. De ce ar trebui să plecăm de aici la cererea Turciei? Turcia a pătruns ilegal în nordul Siriei și acum își impune condițiile”, a declarat pentru agenția RIA Novosti Abd Salam Ali, reprezentantul Partidului Uniunii Democratice ale kurzilor.

  Presa turcă, care face referire la surse din forțele armate ale Turciei, afirmă că nu este vorba de o operațiune terestră în Siria, scopul forțelor turcești fiind deschiderea unui coridor pentru reprezentanții opoziției moderate turcești (minoritatea turcă din regiune) pentru "curățirea" orașului Jarabulus de teroriști.

  Tematic

  Tancurile turcești au intrat în Siria
  Tagurile:
  Operațiunea militară "Scutul Eufratului", Kurzi, Siria, Turcia, Turcia, Siria
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei