16:32 20 Septembrie 2018
În direct
 • EUR19.63
 • USD16.79
 • RUB0.25
 • RON4.22
 • UAH0.60
  Ministrul Afacerilor Externe al Rusiei Serghei Lavrov și Secretarul de Stat al SUA John Kerry

  Lavrov și Kerry au discutat despre situația din Ucraina și Siria

  © Sputnik / Эдуард Песов
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Războiul din Siria (327)
  3824

  Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, i-a cerut Secretarului de Stat american, John Kerry, ca SUA să respingă grupările teroriste ce se ascund în spatele opoziției moderate din Siria și să influențeze Kievul în vederea acceptării unui dialog cu regiunea Donbas.

  BUCUREȘTI, 24 aug — Sputnik. Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov și Secretarul de Stat al SUA, John Kerry, au avut azi o discuție telefonică. Oficialii au pus în discuţie situația din Ucraina și din Siria, comunică RIA Novosti cu referire la un comunicat al ministerului rus de Externe.

  "S-a discutat despre situația din Siria, inclusiv despre cea din regiunea Aleppo, unde forțele guvernamentale, cu susținerea militarilor ruși, desfăşoară o operațiune umanitară, precum și perspectivele coordonării acțiunilor Rusiei și SUA în lupta antiteroristă prin dezvoltarea înțelegerilor anterioare dintre cele două părți, inclusiv în ceea ce privește necesitatea respingerii unor grupări din rândurile opoziției siriene, apropiate de Washington, în spatele cărora se ascund grupări teroriste, asupra cărora nu se extinde regimul armistițiului", se spune în comunicat.

  Potrivit diplomației ruse, a avut loc și un schimb de opinii în ceea ce privește problema Ucrainei.

  "Lavrov a îndemnat SUA să facă uz de influența sa asupra Kievului pentru a preveni autoritățile ucrainene cu privire la consecinţele unor provocări", se mai arată în comunicat. Lavrov a cerut Washingtonului să îndemne Kievul oficial la dialog cu Donbasul, precum și la respectarea înțelegerilor prevăzute de acordul de la Minsk.

  Anterior, serviciul de presă al Ministerului de Externe al Federației Ruse a comunicat că Lavrov și Kerry urmează să poarte tratative vineri la Geneva, în cadrul unei întrevederi bilaterale.

  Тема:
  Războiul din Siria (327)

  Tematic

  Lavrov: Rusia este gata să reacționeze la amenințările NATO
  Tagurile:
  Serghei Lavrov, John Kerry, Situatia din Ucraina, Ucraina, John Kerry, Serghei Lavrov, SUA, Federația Rusă, Ucraina, Siria
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei