06:43 19 Septembrie 2018
În direct
 • EUR19.62
 • USD16.79
 • RUB0.25
 • RON4.22
 • UAH0.60
  Smoke rises from the Syrian border town of Jarablus as it is pictured from the Turkish town of Karkamis, in the southeastern Gaziantep province, Turkey, August 24, 2016

  Damascul condamnă intervenția militară a Turciei. Kurzii anunță 29 de morți

  © REUTERS / Stringer
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  9714

  Guvernul de la Damasc condamnă intervenția militară a Turciei în nordul Siriei, iar reprezentanții autonomiei locale a minorității kurde anunță că bombadramentele aviaţiei turce au omorât cel puţin 29 de oameni.

  BUCUREȘTI, 24 aug — Sputnik. Autoritățile de la Damasc condamnă intervenția militară a Turciei în regiunea de Nord a țării, calificând-o drept o încălcare a suveranității Siriei, informează RIA Novosti, cu referire la surse din cadrul Ministerului de Externe al Siriei.

  Autoritățile siriene s-au adresat de urgență la ONU, cerând luarea de măsuri împotra acțiunilor militare ale Turciei.

  “Ceea ce se întâmplă în Jarablus nu reprezintă o acțiune de luptă cu terorismul, precum declară Turcia. În legătură cu acest fapt, Siria cere ONU să pună capăt acestei agresiuni și să întreprindă acțiuni conforme legislației, respectând independența și integritatea statului”, citează agenția SANA declarațiile Ministerului de Externe al Siriei.

  Reprezentanții autonomiei kurde din Siria anunță că 29 de persoane au decedat în urma bombardamentelor aviației turce asupra orașului Jarablus, iar 3 mii de persoane au fost nevoite să se refugieze în Manbij, regiune eliberată anterior de sub ocupația ISIS.

  În această dimineață, autoritățile turce au anunțat demararea operațiunii militare "Scutul Eufratului" în Nordul Siriei, prin care își propune eliminarea amenințărilor din partea Statului Islamic și a kurzilor sirieni.

  Tematic

  Turcii atacă pozițiile kurzilor în Siria
  Tancurile turcești au intrat în Siria
  Tagurile:
  Operațiunea militară "Scutul Eufratului", Siria, Turcia, Jarablus, Siria
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei