18:57 17 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR21.00
 • USD17.28
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.62
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  8342

  Associated Press o acuză pe Hillary Clinton că a subminat Departamentul de Stat, fiind reprezentanta celei mai corupte fundaţii din America. Donald Trump a declarat că asemenea corupţie doar „în lumea a treia” mai există.

  BUCUREŞTI, 24 august – Sputnik. Donald Trump a intensificat atacurile la Hillary Clinton în timpul conferinţei pe care rcandidatul republican la preşedinţie susţinut-o în Austin, Texas, informează Daily Mail.

  Associated Press a dezvăluit că 85 din cei  mai bogaţi 154 de oameni ai lumii s-au întâlnit şi au avut convorbiri telefonice cu Hillary Clinton în timp ce aceasta conducea Departamentul de Stat al Americii. În acelaşi timp, Fundaţia Clinton a promis intereselor financiare private afaceri internaţionale, cei 85 de oligarhi donând 156 de milioane de dolari în contul Fundaţiei.

  Astfel, Donald Trump a acuzat-o pe Hillary Clinton de corupţie în stilul ţărilor din  „lumea a treia”, afirmând că reprezentanta democraţilor la alegerile din 8 noiembrie este o „ameninţare pentru temelia democraţiei” şi o ruşine.

  "Este o rușine totală în cazul în care secretarul nostru de stat poate fi cumpărat sau mituit sau vândut. Este o rușine, este o amenințare la temelia democrației. Aceasta este ceea ce se întâmplă în țările din lumea a treia", a ripostat Donald Trump.

  Trump a mai precizat că „nu se ştie exact unde începe Departamentul de Stat şi unde se termină Fundaţia Clinton”. De asememea, Fundaţia Clinton a fost înființată pentru a face profit din funcțiile publice. Totodată, Trump a solicitat un procuror special care va ancheta dosarul Fundaţie Clinton. Şi Mike Pence, candidatul republican pentru funcţia de vice-preşedinte al SUA, a cerut ca Fundaţia Clinton să fie „inchisă imediat”.

  Fundația a anunțat că Bill Clinton va demisiona din boardul grupului dacă Hillary ajunge preşedintele SUA. În 2014, Fundația Clinton a raportat un profit de 439 de milioane de dolari în active și 338 milioane de dolari în venituri.

  Cu 75 de zile până la alegerile din 8 noiembrie, Trump rămâne la mai mult de 10 procente în spatele lui Hillary Clinton, arată sondajele.

  Tematic

  VIDEO EXPLOZIV: Familia Clinton s-a îmbogăţit din afaceri cu uraniu din Rusia
  Tagurile:
  Sondaje, Demisie, Anchetă, Democraţie, Acuzaţii, Informaţii compromiţătoare, Donald Trump, Hillary Clinton, SUA

  Știrile Zilei