20:08 05 Decembrie 2020
În direct
 • EUR20.96
 • USD17.28
 • RUB0.23
 • RON4.30
 • UAH0.61
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (511)
  10332

  Leonid Ivașov, general-locotent rus, califică drept minciună informațiile vehiculate în presă cu privire la existența unei coordonări între Moscova și Ankara în ceea ce privește declanşarea unor acțiuni militare pe teritoriul Siriei de către forțele armate turce.

  BUCUREȘTI, 26 aug — Sputnik. Recep Tayyip Erdogan nu a coordonat cu Vladimir Putin desfășurarea unei operațiuni militare pe teritoriul Siriei, iar Moscova nu a exprimat niciun acord în acest sens, a declarat vineri președintele Academiei pentru Probleme geopolitice, general-locotenentul Leoniv Ivașov, citat de RIA Novosti.

  Situația din Siria
  © RIA Novosti / Andrey Stenin

  "În politică există întotdeauna un deficit de adevăr, iar în această problemă turcii nu sunt de partea adevărului. Iată de ce referirea unor instituții media la existența unei presupuse coordonări între Erdogan și Putin e o minciună", a declarat Ivașov în cadrul unei conferințe de presă.

  Acesta a subliniat că în cadrul întrevederii de la Sankt Petersburg de la începutul lunii august, președinții Rusiei și Turciei "au discutat aspectele de principiu în ceea ce privește acțiunile împotriva organizațiilor teroriste" şi în primul rând împotriva Statului Islamic.

  "Cu toate acestea, Rusia nu și-a dat acceptul pentru o astfel de operațiuni și nici nu putea s-o facă, pentru că Rusia respectă normele dreptului internațional și statutul ONU. Prin acțiunile sale, Turcia contribuie la compromiterea sistemului de drept internațional în regiune, indiferent de motivele evocate", a subliniat Ivașov.

  Тема:
  Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (511)

  Tematic

  Turcii atacă pozițiile kurzilor în Siria
  Tagurile:
  Operațiunea militară "Scutul Eufratului", Siria, Vladimir Putin, Turcia, Vladimir Putin, Recep Tayyip Erdogan, Federația Rusă, Turcia, Siria

  Știrile Zilei