21:56 18 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.48
 • USD17.45
 • RUB0.28
 • RON4.08
 • UAH0.72
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  10822

  Autoritățile din țările membre în UE trebuie să le redea cetățenilor europeni sentimentul că anume ei sunt stăpânii acestei uniuni. Anume un astfel de proces, un proces al adaptării Uniunii Europene la noile provocări și la noile realități va susține Polonia, a declarat prim-ministrul polonez, Beata Szydło.

  BUCUREȘTI, 26 aug — Sputnik. Vineri, la Varșovia a sosit cancelarul Germaniei Angela Merkel și prim-miniștrii statelor Grupului de la Varșovia — Ungaria, Slovacia și Cehia.

  Szydło a avut o întrevedere bilaterală cu Merkel, iar în a doua jumătate a zilei cancelarul a avut o întrevedere cu reprezentanții Grupului de la Varșovia. Potrivit șeful executivului polonez, liderii reuniți la Varșovia planifică să pună în discuție viitorul UE după Brexit.

  "Trebuie să purtăm negocieri și trebuie să spunem lucrurilor pe nume: Uniunea Europeană se schimbă. După ieșirea Marii Britaniei au avut loc schimbări… Scopul nostru, obiectivul nostru este păstrarea Uniunii Europene în calitate de subiect, care oferă garanții de securitate cetățenilor săi. Pentru Polonia, Uniunea Europeană este ceva absolut necesar. Iată de ce ne dorim ca statele care constituie UE, care vor să aibă un viitor european comun, să fie mult mai ataşate, să colaboreze mai intens, pentru a putea realiza scopuri comune", a declarat şeful guvernului polonez.

  Szydło a evidențiat că este necesar să se tragă anumite concluzii de pe urma referendumului britanic, pentru efectuarea unor schimbări, pe care le așteaptă europenii, să se decidă asupra reformelor care sunt necesare, pentru ca UE să poată funcționa mai bine, iar alte state să nu fie tentate să părăsească Uniunea.

  „Trebuie să purtăm discuții,  pentru că acestea sunt absolut necesare astăzi pentru Europa. Sunt necesare pentru europeni și necesare pentru fiecare stat în parte. Pentru Polonia, o Uniune Europeană puternică este o garanție a siguranței dezvoltării țării și a securității cetățenilor noștri. Trebuie să le redăm cetățenilor sentimentul că Uniunea servește interesele lor și că ei sunt adevărații stăpâni ai Uniunii. Un astfel de proces al adaptării UE la noile realități și la noile provocări va susține Polonia", a declarat premierul polonez.

  Tematic

  Fostul președinte polonez: Ucraina ar trebui să renunțe să mai viseze la NATO
  Tagurile:
  Beata Szydło, Grupul de la Vișegrad, Angela Merkel, Polonia, Uniunea Europeană, Beata Szydło, Angela Merkel, Polonia, Uniunea Europeană


  Știrile Zilei