18:26 21 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.37
 • USD17.40
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.69
  Цыгане, живущие в таборе на окраине строящегося Заречного микрорайона Тюмени.

  Omorul unui minor de opt ani a provocat un pogrom împotriva romilor

  © Sputnik / Павел Лисицын
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  12712

  Omorul unei fete de opt ani a provocat dezordini în masă în satul Loșinovka, raionul Ismail, care au degenerat într-un pogrom împotriva comunității romilor.

  CHIȘINĂU, 28 aug — Sputnik. Dezordini în masă din cauza asasinării unei fete de opt ani, au avut loc în comunitatea romilor din satul Loșinovka, transmite RIA Novosti, cu referire la presa locală.

  "Asasinarea unei fete de opt ani în satul Loșinovka, raionul Ismail a provocat dezordini în masa, iar o mulțime de trei sute de persoane au organizat un pogrom în casele comunității rome. Vecinii celui suspectat de omor au părăsit localitatea. Violențele au încetat abia după intervenția autorităților locale. În prezent, situația rămâne a fi una tensionată, astăzi urmând să fie organizată o adunare generală a satului, care ar putea degenera în noi violențe", transmite portalul orașului Odesa.

  În același timp, o altă publicație locală Dumskaya.net, transmite că e vorba de omorul unei fete de opt ani, suspectul fiind un localnic în vârstă de 20 de ani. Organele de forță nu exclud faptul că minora a fost violată, însă acest fapt urmează să fie stabilit cu exactitate în urma unei expertize medico-legale.

  Cadavrul copilului, cu urme de violență, a fost găsit ieri într-o casă părăsită, la periferia localității. Poliția a solicitat implicarea unui chinolog din Odesa, reușind în scurt timp să identifice persoana bănuită. Acesta s-a dovedit a fi un locuitor al satului Loșinovka, în vârstă de 20 de ani, scrie portalul Dumskaia  Știrile Zilei