15:49 21 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.37
 • USD17.40
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.69

  Țiganii din Loșinovka nu vor să revină acasă după pogrom

  © Sputnik / Andrey Varenkov
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  9712

  În urma pogromului antițigănesc din satul Loșinovka, raionul Ismail, regiunea Odesa, reprezentanții comunității rome nu au mai revenit la casele lor.

  CHIȘINĂU, 29 aug — Sputnik. Țiganii care locuiesc în satul Loșinovka nu au mai revenit în localitate pentru a-și lua lucrurile, după dezordinilor în masă provocate de omorul unui copil de opt ani,  în pofida unei înțelegeri avute cu autoritățile locale, a declarat șeful Direcției Generale al Poliției Naționale din regiunea Odesa, Gheorghi Lortkipanidze, la postul de televiziune 112 Ukraina.

  Anterior, autoritățile locale au convenit cu țiganii că aceștia vor părăsi localitatea luni, la ora 9.00, asigurându-le un coridor, prin care ar putea pleca în siguranță.

  "Nu au revenit. Sarcina poliției constă în menținerea ordinii publice. În cazul în care se vor întoarce, suntem gata să le asigurăm securitatea", a declarat Lortkipanidze.

  Anterior, presa locală a relatat despre dezordinile în masă în satul Loșinovka. O mulțime de trei sute de persoane au organizat un pogrom în comunitatea țiganilor, după omorul unei fete în vârstă de opt ani. Suspectul este un localnic în vârstă de 20 de ani. Ulterior, localnicii au cerut expulzarea țiganilor din sat, din cauza creșterii nivelului criminalității în localitate.

  Tematic

  Omorul unui minor de opt ani a provocat un pogrom împotriva romilor
  Tagurile:
  Loșinovka, pogrom, Țigani, Ucraina, Ucraina


  Știrile Zilei