10:13 19 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.40
 • USD17.54
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.73
  Vice-cancelarul Gabriel Sigmar

  Vice-cancelarul german: Europa nu trebuie să cedeze în fața americanilor

  AFP/ TOBIAS SCHWARZ
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  2803

  Acordul pentru Parteneriatul transatlantic de comerț și investiții nu va putea fi încheiat în acest an decât în cazul în care europenii vor ceda presiunilor SUA.

  BUCUREȘTI, 30 aug — Sputnik. Încheierea acordul cu privire la crearea unei zone de comerț transatlantice TTIP este imposibilă până la sfârșitul acestui an, fără cedări în favoarea americanilor, însă europenii nu trebuie să accepte acest lucru, a declarat marți jurnaliști vice-cancelarul și ministrul german al Economiei și Energeticii, Sigmar Gabriel, în cadrul unei conferințe de presă transmisă de postul de televiziune Phoenix.

  "Cred că încheierea acordului TTIP cu SUA va fi imposibilă în acest an. Fie va fi vorba de un TTIP Lite, fie va trebui să cedăm, ceea ce europeni nu acceptă", a declarat Gabriel.

  Acesta a mai adăugat că de la bun început, spre deosebire de cancelarul german Angela Merkel, s-a arătat sceptic față de încheierea unui astfel de acord, considerând o „ficțiune pură" presupunerile că părțile ar putea conveni asupra unei versiuni comune a documentului în câteva luni, după ce "nu au fost capabili să ajungă la niciun compromis" timp de câțiva ani.

   

  Tematic

  Franța solicită încetarea acordului comercial TTIP între UE şi SUA
  SUA și UE nu au convenit asupra standardelor și procedurilor pe marginea TTIP
  Tagurile:
  TTIP, Germania, Sigmar Gabriel, Uniunea Europeană, SUA, Sigmar Gabriel, SUA, Germania


  Știrile Zilei