21:49 24 Iunie 2018
În direct
 • EUR19.53
 • USD16.92
 • RUB0.27
 • RON4.18
 • UAH0.64
  Poliţia franceză

  Bisericile britanice vor fi supravegheate video

  © AFP 2018 / CHARLY TRIBALLEAU
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  1504

  În bisericile din Marea Britanie vor fi instalate camere de supraveghere, după atacul din iulie asupra unui lăcaș de cult din nordul Franței.

  BUCUREȘTI, 1 sept — Sputnik. În bisericile din Marea Britanie vor fi instalate camere de supraveghere, în scopul prevenirii atentatelor teroriste. O astfel de măsură este legată de atacul asupra bisericii din din nordul Franței, informează RIA Novosti.

  Despre necesitatea instalării camerelor de supraveghere se spune într-o nouă instrucțiune, expediată de organizația National Churchwatch, care reprezintă toate bisericile din țară. Potrivit documentului, o atenție sporită urmează să fie acordată bisericilor mici.

  "Din propria experință, vă pot spune că ar putea fi vizate nu bisericile mici sau catedrale, ci mai curând bisericile mici, în jurul cărora locuiește puțină lume, iar poliția se află la o distanță mare", a declarat pentru BBC președintele organizației, Nick Tolson.

  Potrivit lui, în cazul unui atac asupra bisericii, este necesară evacuarea rapidă a oamenilor din incintă, "pentru că teroristul va avea nevoie de câteva secunde pentru a răni cât mai multe persoane".

  De asemenea, acesta a îndemnat instalarea în lăcașele de cult a butoanelor de alarmă.

   

   

   

  Tematic

  „Statul Islamic” a revendicat atacul asupra bisericii din nordul Franței
  Tagurile:
  supraveghere, Terorism, Biserica, Video, Marea Britanie, BBC, Marea Britanie
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei

  • German Chancellor Angela Merkel attends a plenary session of German parliament Bundestag in Berlin, Tuesday, Nov. 21, 2017

   Liderul Partidului Social Democrat, Andrea Nahles, a lansat o tiradă verbală Uniunii Sociale Creștine, partidul aliatul bavarez al Uniunii creștine-democrate, pentru modul său de acțiune "murdar". Ea l-a criticat pe ministrul german de Interne, Horst Seehofer, care vrea controale mai stricte la frontiere, pe motiv de "amenințare pentru Europa".

   1252
  • Страны мира. Турция

   Astăzi în Turcia se desfăşoară alegeri prezidențiale și parlamentare anticipate. În cazul în care niciunul dintre candidații prezidențiali nu obține majoritatea voturilor în primul tur al alegerilor, va avea loc un al doilea tur de scrutin pe 8 iulie, cu participarea a doi candidați care vor acumula cele mai multe voturi.

   125
  • Klaus Iohannis

   Iohannis aruncă gaz peste casa în flăcări. Va arde și el odată cu ea? Sunt convins că istoria va consemna cea mai semnificativă parte a trecerii sale, ce rămâne din el și fapte sale: cenușa toxică în vântul turbat.

   1163