13:37 23 Ianuarie 2018
Chişinău-7°C
În direct
  Un hamburger

  Franța va introduce o taxă pentru fast-food

  © Flickr/ chichacha
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  1501

  Guvernul francez intenționează să introducă o taxe pentru fast-food, sperând să reducă în acest fel fenomenul obezității.

  BUCUREȘTI, 3 sept — Sputnik. Guvernul francez a înaintat o inițiativă de introducere a unei taxe pentru fast-food. În acest fel, autorității speră să reducă fenomenul obezității în rândul populației și să colecteze resurse financiare suplimentare pentru serviciile medicale de asistență a persoanelor care suferă de supraponderalitate transmite RIA Novosti, cu referire la radio Europe 1.

  Într-un raport elaborat de Ministerul Finanțelor din Franța, se menționează că ar urma să fie supuse unei taxe suplimentare produsele în conformitate cu nivelul caloriilor și valorii nutritive.

  Potrivit Europe 1, "calculele ministerului sunt simple" — 24,6 milioane de francezi suferă de obezitate și sunt predispuși spre boli precum diabetul zaharat, hipertonie, cancer. Costurile asistenței medicale ale acestora, precum concediile de boală și invaliditate, se ridică la 22,7 miliarde de dolari pe an.

  La rândul său, secretarul de statul pentru problemele bugetare, Christian Eckert, a declarat presei locale că "nu este necesară unificarea tuturor impozitelor în unul singur, care ar lua în considerație nivelul de calorii", calificând calculele Ministerului Finanțelor „prea complicate".

  În prezent, în Franța există o taxă pe conținut de zahăr și băuturi energetice.

   

   

  Reguli de utilizareCOMENTARII  Știrile Zilei