06:38 22 Ianuarie 2018
Chişinău-4°C
În direct
  Turcia. Tentativa loviturii de stat

  Reintroducerea pedepsei cu moartea nu se află pe agenda parlamentului turc

  © REUTERS/
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  912

  Restabilirea pedepsei cu moartea nu se află pe agenda legislativului de la Ankara, iar o decizie în acest sens nu a fost luată.

  BUCUREȘTI, 3 sept — Sputnik. Problema reinstituirii pedepsei cu moartea nu se află pe agenda parlamentului turc și nici nu a fost luată vreo decizie în acest sens, a declarat ministrul pentru afacerile cu UE, Ömer Çelik.

  "Amintiți-vă ce s-a întâmplat. Tancurile striveau oamenii, se trăgeau focuri de armă din elicoptere, 240 de persoane au fost ucise, iar oamenii au ieșit în stradă cerând acest lucru (pedeapsa capitală n.r.). Am recepționat solicitarea lor. Însă, deocamdată, pedeapsa cu moartea nu se află pe agenda Adunării Naționale din Turcia și nu a fost luată niciun fel de decizie în acest sens", a declarant Çelik, fiind întrebat de jurnaliști dacă Ankara intenționează să reintroducă pedeapsa cu moartea.

  Potrivit acestuia, „când poporul își exprimă voință, politicienii nu o pot ignora". „Cu toate acestea, precum am mai menționat, nu a fost luată nicio decizie cu privire la restabilirea pedepsei cu moartea", a declarat ministrul.

  După tentativa loviturii de stat, mai mulți oficiali turci au vorbit despre necesitatea restabilirii pedepsei cu moartea. Autoritățile UE au declarat că o eventuală introducere a pedepsei capitale va bloca pentru totdeauna perspectivele de aderare a Turciei la Uniunea Europeană.

  Tagurile:
  Pedeapsa cu moartea, Lovitura de stat din Turcia, Ömer Çelik, Turcia
  Reguli de utilizareCOMENTARII  Știrile Zilei